Ar turintiems B kategorijos vairuotojo pažymėjimą bus leista vairuoti ir motociklą?

Vyriausybė trečiadienio posėdyje patvirtino išvadą, kurioje nepritariama parlamentaro Petro Čimbaro siūlymui suteikti teisę turintiems B kategorijos vairuotojo pažymėjimą vairuoti ir A1 kategorijos motociklą.

„Įstatymo projektu numatytas siūlymas nepriimtinas eismo saugos požiūriu ir neatitinka Vyriausybės programos punkto dėl eismo saugumo užtikrinimo, kadangi motociklo vairavimas reikalauja specifinių žinių ir praktinių įgūdžių bei gebėjimų“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Tačiau žemės ūkio ministras Andrius Palionis pažymėjo, kad pagal šiuos argumentus, turint B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, turėtų būti neleidžiama vairuoti ir mopedo.

„Noriu paprieštarauti, nes turint B kategoriją galima mopedus vairuoti. Mopedų vairuoti irgi turėtų būti neleidžiama dėl šių argumentų“, – sakė A. Palionis.

Susisiekimo ministerijos atstovas Dmitrijus Bial akcentavo, kad mopedų ir motociklų lyginti nereikėtų, nes jų galingumas skiriasi.

Susisiekimo ministerija išvadoje taip pat nuogąstauja, kad siūlomas teisės vairuoti motociklus įgijimo palengvinimas gali padidinti šių transporto priemonių populiarumą, ypač tarp jaunų žmonių, ir turėti neigiamą poveikį eismo saugumo užtikrinimui šioje vairuotojų amžiaus grupėje.

Ministerijos teigimu, siekiant saugiai vairuoti motociklus, būtina turėti specifinių teorijos žinių ir praktinio vairavimo įgūdžių bei gebėjimų, susijusių su motociklininkų apsaugos priemonėmis (pirštinių, batų, drabužių ir saugos šalmų naudojimas), važiuojančiųjų motociklu matomumu kitiems eismo dalyviams, rizikos veiksniais (pavyzdžiui, slidūs kanalizacijos šulinių dangčiai, kelio horizontalusis ženklinimas ir pan.), motociklų eismo ypatumais ir valdymo subtilybėmis, kurių neįgyjama gaunant teisę vairuoti B kategorijos transporto priemones.

Šiuo metu Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatyta, kad asmenys, turintys vairuotojo pažymėjimu patvirtintą teisę vairuoti nuo A1 iki T kategorijos transporto priemones (pvz., lengvuosius automobilius), taip pat įgyja teisę vairuoti mopedus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šis projektas buvo pasmerktas iš pradžių , todėl kad regitra praranda pajamas ir vairavimo mokyklos o motyvuoja labai pilietiškai vairuotojų saugumas

Klaipeda

Klaipeda portretas
Tyciojasi is zmoniu ir tiek,dar labiau tolstam nuo europos,kas gali noreti cia gyventi,su tokiais ministrais.

x

x portretas
ir cia lenkai reguliuoja mums gyvenima,juk mes uz juos nebalsavom,valstieciu valdimo pabaiga gali buti rudeni.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių