Kelionių organizatoriai taip pat bus atsakingi už turistų testus

Vyriausybė posėdyje penktadienį nutarė nustatyti pareigą ne tik vežėjams, bet ir kelionių organizatoriams ir turizmo paslaugų teikėjams užtikrinti, kad į transporto priemones nepatektų keleiviai ar turistai, neturintys atlikto tyrimo COVID-19 ligai nustatyti ir gauto neigiamo COVID-19 tyrimo atsakymo.

Kaip teigė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, tai padės užtikrinti griežtesnę keliaujančiųjų kontrolę.

„Šis pakeitimas padėtų užtikrinti didesnę iš užsienio grįžtančių ar atvykstančių į Lietuvos Respubliką keleivių patikrą, kad visi keleiviai turėtų atliktą tyrimą COVID-19 ligai nustatyti, ir tai padėtų geriau organizuoti darbą oro uostose ir kitur“, – teigė jis.

Tuo tarpu ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pasigedo aiškesnio klausimo derinimo su kelionių organizatoriais.

„Mes suprantame, kad tai yra papildomi įsipareigojimai kelionių organizatoriams. Gal tik palinkėjimas sau ir kolegoms, kurie rengia šiuos projektus, pasiderinti ir su kelionių organizatoriais ir kitais, kuriuos liečia šie pakeitimai. Nes dalis žmonių jau išvykę ir reikės galvoti, kaip tuos COVID-19 testus pasidaryti“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį nusprendė nustatyti pareigą visiems asmenims, grįžtantiems ar atvykstantiems į Lietuvą vežėjų organizuojamais ir vykdomais tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais, turėti atliktą ne seniau nei 72 val. laikotarpiu prieš grįžtant ar atvykstant į Lietuvą atliktą tyrimą COVID-19 nustatyti ir gautą neigiamą tyrimo atsakymą.

Visiems vežėjams nustatyta pareiga užtikrinti, kad į transporto priemones nepatektų keleiviai, neturintys COVID-19 tyrimo ir gauto neigiamo tyrimo atsakymo.

Kad vežėjai turėtų laiko pasiruošti šių nuostatų įgyvendinimui, sprendimai įsigalios nuo kovo 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
taigi Vilniaus aerouoste COVID-19 testas 120eur, tai koks skirtumas kur daryti -kaina ta pati

Vyt

Vyt portretas
Kas mokės po 100 EUR žmogui už testus užsienyje? Kodėl nagalima padaryti atvykus į Lietuvą?Betvarkė dabar aerouoste Vilniuje, o vasarą bus absoliutus bardakas. Matyt to ir bijo, kad neturi vadybinės patirties vyriausybėje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių