- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Vartotojų apklausą atlikusi Šveicarijos sertifikavimo organizacija „Icertias“ daryklos „Švyturys-Utenos alus“ nealkoholinį alų antrus metus iš eilės įvertino aukščiausiu kokybės sertifikatu QUDAL (angl. top quality medal). Didžioji dalis apklaustųjų „Švyturį“ įvardijo kaip kokybiškiausio nealkoholinio alaus gamintoją.
Išsamioje apklausoje dalyvavo 1 200 respondentų, kurių buvo prašoma nurodyti nealkoholinio alaus gamintojo arba tiekėjo, kuris pasižymi aukščiausia kokybe Lietuvoje, pavadinimą. Daugiausia atsakiusiųjų kokybiškiausiu gamintoju įvardijo būtent „Švyturį“.
Kaip skelbia tyrimo autoriai, rinkos nepastovumo ir kylančių kainų epochoje vartotojai vis atidžiau renkasi prekes, ieškodami ir prieinamos kainos, ir labai aukštos kokybės. Nors, anot jų, kainas palyginti nesunku, įvertinti kokybę yra didesnis iššūkis.
„Aludariams kokybė, reputacija, sugebėjimas daugybę metų išlaikyti pagrindinius savo produktus visiškai nepakitusius yra pats svarbiausias dalykas. Nėra abejonės, kad kartą produkto paragavęs ir nusivylęs žmogus jo daugiau niekada nepirks, tad ir pristatydami rinkai nealkoholinį alų neeksperimentavome, o po labai ilgų recepto, gamybos technologijų, skoninių savybių tobulinimų, degustavimų į rinką pateikėme tokį alų, kurio skoniu ir kokybe nė kiek neabejojome“, – sakė „Švyturio-Utenos“ alaus daryklos rinkodaros vadovas Andrius Bagdzevičius.
Partnerio nuotr.
Jo teigimu, „Švyturys-Utenos alus“ per savo gyvavimo metus yra gavęs tokią galybę įvairiausių apdovanojimų, kad kiekvieną naują nesunku nuvertinti. Vis dėlto A. Bagdzevičius tikina, kad nauji įvertinimai svarbūs, norint sau ir klientams parodyti, kad laikui bėgant pagrindinės įmonės vertybės nesikeičia.
„Nauji įvertinimai parodo, kad intensyvios konkurencijos sąlygomis ir toliau išlaikome pačią aukščiausią kartelę. Juk užsienio aludariai irgi tobulina technologijas, investuoja, o kai kurie ir mėgdžioja mūsų produktus. Galiausiai, mūsų daryklų alų įvertina ne tik profesionalų komisijos, bet, kaip ir šiuo atveju, vartotojai – jų pripažinimas mums pats svarbiausias“, – sakė A. Bagdzevičius.
Gaminamas pagal tituluotojo „Ekstra“ receptą
Kaip teigia A. Bagdzevičius, nealkoholinio alaus populiarumas pasaulyje sparčiai auga, tačiau rinkdamiesi jį klientai neretai būna net kritiškesni nei rinkdamiesi tradicinį alkoholinį alų.
„Vartotojams kartais sunku patikėti, kad nealkoholinio alaus skonis gali būti toks artimas alkoholiniam. Kita vertus, vis dar ne visiems gamintojams pavyksta tai pasiekti, todėl vartotojai yra labai kritiški, ragauja, vertina, puikiai jaučia skirtumus. Gebėjimas pagaminti geriausių skoninių savybių ir kokybės neprarandantį nealkoholinį alų mus ir išskiria iš šimtų kitų gamintojų“, – kalbėjo A. Bagdzevičius.
Tą patį pabrėžia ir tyrimą atlikusi „Icertias“. Pasak organizacijos atstovų, vartotojai, atsargūs dėl praeityje patirtų nusivylimų patikimais prekių ženklais, dabar ieško garantijų, kad jų pinigai nebus išleisti prastos kokybės gaminiams. Šioje konkurencinėje aplinkoje QUDAL yra labai svarbus rodiklis, padedantis vartotojams atskirti skirtingus kokybės lygius.
Kaip sako aludario atstovas, nealkoholinis „Švyturio Ekstra“ yra gaminamas pagal tą patį receptą kaip ir visame pasaulyje jau tris dešimtmečius pripažįstamas tradicinis „Ekstra“ alus.
Pastarojo receptas, pasak jo, nekeistas nuo 1995 m., kai šis alus pirmą kartą pasirodė rinkoje. Nealkoholinis „Švyturio Ekstra“ alus verdamas panašiai kaip ir jo tradicinis pirmtakas.
„Žmonės neretai galvoja, kad nealkoholinis alus neturi nieko bendro su įprastu alumi, tačiau tai visiškas mitas, nes jo gamyba prasideda būtent nuo tradicinės alaus gamybos technologijos – iš salyklo, apynių, mielių ir vandens išverdamas klasikinis lageris. Tik tuomet iš alaus specialiomis technologijomis pašalinamas alkoholis, tačiau niekur nedingsta laiko patikrintas skonis, kvapas, tirštumas, spalva ir kiti gero alaus atributai“, – sakė bendrovės atstovas.
Partnerio nuotr.
Flagmanas, gavęs daugybę apdovanojimų
Tiek įprastinis, tiek nealkoholinis „Švyturio Ekstra“ alus yra gavę galybę įvairių apdovanojimų Lietuvoje ir visame pasaulyje.
Jau daugiau nei prieš 20 metų „Švyturio Ekstra“ JAV buvo apdovanotas vienu prestižiškiausių aludarystės prizų – Pasaulio alaus taurės (angl. „World Beer Cup“) sidabru, o po metų – ir Pasaulio alaus čempionato auksu.
Iki šios dienos prestižinių pasaulinių apdovanojimų laikui nepavaldus „Švyturio Ekstra“ alus yra gavęs kelias dešimtis. Vieni įsimintiniausių ir svarbiausių – aukščiausias trijų žvaigždučių įvertinimas „Superior Taste Award“ apdovanojimuose, iš JAV San Diego miesto tais pačiais metais parsivežtas geriausio pasaulio alaus titulas.
Prieš dešimtmetį Pasaulio alaus apdovanojimuose (angl. „World Beer Awards“) „Švyturio Ekstra“ įvertintas aukso medaliu lagerio kategorijoje ir pripažintas geriausiu Dortmunder stiliaus alumi Europoje. Šis auksinis titulas aludariui atiteko ir visai neseniai, 2021 m.
Kaip teigia A. Bagdzevičius, šiandien „Švyturys-Utenos alus“ jau nesistengia dalyvauti visuose įmanomuose geriausio pasaulio alaus rinkimuose, pasitikrina tik retkarčiais – tik tam, kad dar kartą įsitikintų, jog „Švyturio Ekstra“ receptas nusipelnė savo populiarumo ir vartotojų pagyrų.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Populiariausios lietuvių atostogų kryptys per šventes: dažnas Kalėdas ar Naujuosius sutiks saulės atokaitoje1
Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, lietuviai intensyviau dairosi atostogų krypčių svetur. Dauguma tautiečių kelionių paketus suskumba įsigyti iš anksto ir renkasi Kalėdas ar Naujuosius metus pasitikti kepinant saulei. ...
-
Veterinarijos tarnybos ir „InnoForce“ ginče paskelbtas verdiktas
Informacinių technologijų (IT) įmonei „InnoForce“ nepavyko įrodyti, kad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) neteisėtai nutraukė IT sistemų diegimo sutartis, bei prisiteisti iš jos skolą. ...
-
Kėbulo geometrijos atstatymas: kodėl jis svarbus?
Po avarijos ar kitokio poveikio automobilio kėbului, geometrijos pažeidimai gali likti nepastebėti, tačiau jų pasekmės – rimtos. Tokie pažeidimai ne tik turi įtakos važiavimo komfortui, bet ir kelia pavojų saugumui. Automobilio geometrijos atst...
-
Ekspertai ir valdžia skirtingai aiškina SEB sprendimą: kas iš tiesų vyksta13
SEB bankas planuoja į vieną sujungti visus Baltijos šalyse veikiančius SEB, o būstinę iš Vilniaus perkelti į Taliną. Banko vadovė tikina, kad prie tokio sprendimo prisidėjo nestabili mokestinė aplinka Lietuvoje. Investuotojai ir verslin...
-
Brangs „Vilniaus vandenų“ paslaugos1
Vilniaus miesto ir rajono, Šalčininkų ir Švenčionių rajonų gyventojai už geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą nuo kitų metų vasario per mėnesį mokės vidutiniškai 58 centais (su PVM) daugiau, penktadienį prane&scaron...
-
VERT: ESO dalį vystytojų blogai informavo
Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dalį komercines saulės elektrines siekusių įrengti vystytojų netinkamai informavo apie jiems nesuteiktus prisijungimus prie tinklo, penktadienį pranešė patikrinimą atlikusi Valstybin...
-
Tvarumo idėja keičia mokslo pasaulį
Kauno technologijų mokymo centras (KAUTECH) drauge su Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija į diskusiją sukvietė mokymo įstaigų ir verslo atstovus. Dalyviai diskutavo tema „Tvari verslo ir mokslo įstaigų partnerystė: kokie ...
-
„Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje bus apklausiami užsienio specialistai
Artimiausiuose bendrovės „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos bylos posėdžiuose bus apklausiami specialistai iš užsienio, penktadienį pranešė Šiaulių apygardos teismas. ...
-
Šventiniu periodu „Kauno švara“ dirbs įprastai3
Šventiniu periodu UAB „Kauno švara“ dirbs įprastai. Prašoma gyventojų pasirūpinti važiuojamosios dalies priežiūra – neužstatyti šiukšlių konteinerių. ...
-
Kaunas veža Kalėdas į apkasus: Ukrainos kariams – vilkikas paramos
Kaunas dar kartą susitelkė gerumui. Per šešias paramos akcijos „Kalėdos keliauja į apkasus“ dienas surinktas artipilnis vilkikas paramos Chersono, Pakrovsko, Torecko ir Sumų apskrityse kovojantiems Ukrainos kariams, sužeistiesie...