Valstybinių miškų urėdija Turto bankui perdavė rekordinį kiekį nenaudojamo nekilnojamojo turto

  • Teksto dydis:

Valstybinių miškų urėdija Turto bankui perdavė rekordiškai daug nereikalingo ir nenaudojamo nekilnojamojo turto.

Iš viso Valstybinių miškų urėdija (VMU) nuo 2018 metų, kai buvo įkurta įsteigus naują įmonę, sujungusią 42 skirtingas urėdijas ir Miškotvarkos institutą, Turto bankui jau perdavė net 569 veiklai nereikalingus pastatus, užimančius daugiau nei 32 000 kvadratinių metrų ploto. VMU pranešime nurodoma, kad į šį skaičių įeina gyvenamosios, administracinės, ūkinės ir kitos paskirties nekilnojamasis turtas. Skaičiuojama, kad Valstybinių miškų urėdija jau perdavė penktadalį savo balanse esančio ir patikėjimo teise valdomo turto. 2018 metais Turto bankui buvo perduoti 162 objektai, o šiuo metu šis skaičius padidėjo 1,5 karto – pernai perduoti jau 249 objektai.

„Esame didžiausias valstybės turto valdytojas Lietuvoje, ir nors turto dar valdome daug, jo perdavimas Turto bankui įgauna pagreitį. Mūsų pagrindinis tikslas – kuo greičiau ir sklandžiau centralizuotam valdymui perduoti mūsų nenaudojamą nekilnojamąjį turtą. Nuolat vertiname turimus objektus ir pasiliekame tik tuos, kurie reikalingi mūsų veiklai bei gali būti efektyviai valdomi ir reikalingi ateityje“, – pranešime cituojamas Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

Pasak jo, po įmonės įsteigimo visas turtas, perėjęs patikėjimo teise naujai įmonei, pradėtas inventorizuoti ir vertinti: palikti tik tie objektai, kurie reikalingi veiklai ir gali būti efektyviai naudojami, darbuotojai perkelti į naujesnes, suremontuotas patalpas, atsisakant senų, reikalaujančių didesnių išlaikymo kaštų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mes

Mes portretas
Už mokesčių mokėtojų pinigus pastatyti pastatai..kt. ,tuoj valdančioji konsewų partija įsi savins ,seni metodai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių