Ūžiančioje NT rinkoje svarbiausia – laikytis duoto žodžio

  • Teksto dydis:

Pastarieji metai nekilnojamojo turto rinkoje buvo pilni išbandymų. Tačiau pasirinkę patikimus NT vystytojus pirkėjai neprašovė. Ilgalaikė tvaraus verslo vizija, aukšta projekto kokybė ir patirtis rinkoje buvo svarbiausi kriterijai, kurie užtikrino ramybę pirkėjams, jau rezervavusiems būstus miesto pašonėje.

Pirmieji gyventojai jau įžengė į savo „Namučius“ – taip vadinasi Kauno rajone, II Jonučiuose, vystomas daugiabučių projektas. 2023 metų sausio mėnesį sėkmingai baigtas pirmasis šio projekto statybų etapas.

„Dalis klientų degte degė noru kuo greičiau įsikelti į naują nuosavą būstą. Jie vis užsukdavo pasižiūrėti, kaip vyksta statybos, klausinėjo bei vertino, kaip keičiasi „Namučių“ aplinka – tarsi patys pratinosi prie naujų maršrutų ir gyvenimo. Todėl šiuo metu labai džiugu atiduoti butų raktus pirkėjams, kurie turėjo rezervacijas. Baigtuose statyti dviejuose daugiabučiuose 75 proc. visų butų buvo rezervuota iš anksto“, – dalijosi „Namučių“ projekto vadovas Tadas Galminas. 

Apgalvoti sprendimai apsaugojo nuo kainų šoko

Pasak T. Galmino, pirkėjai labiausiai vertina tai, kad didelio projekto vystytojai tvirtai laikosi įsipareigojimų – butų kainos išliko tokios pačios, kokios buvo nustatytos preliminariose sutartyse – jokių staigmenų.

Partnerio nuotr.

„Svarbiausias mūsų prioritetas buvo stabilumas, kurį dinamiškų pokyčių aplinkoje užtikrinome kiekvienam klientui. Žinoma, matėme, kaip auga statybų darbų ir medžiagų kainos, brangsta elektros energija, dujos ir degalai, tačiau rizikų valdymas yra mūsų verslo dalis ir atsakomybė. Tvirtai laikomės įsipareigojimų klientams – nuolat kintančioje aplinkoje mums labai padėjo patirtis ir laiku priimti teisingi sprendimai“, – teigė „Namučių“ projekto vadovas.

Šiuo metu pašnekovas aplink Kauno miestą nemato nė vieno konkurencinio projekto, o teigiami pirmųjų naujakurių atsiliepimai veikia tarsi naujų klientų magnetas. Antai trečiajame iš dvylikos suplanuotų pastatų jau rezervuota apie trečdalis butų. Čia jie bus mažesni, ekonomiški, o statybų pabaiga planuojama antrą 2023 metų ketvirtį.

Darbų įkarštyje kyla naujų idėjų

„Namučių“ projekto vadovas T. Galminas atkreipia dėmesį, kad šiandien pirkėjai vertina ne vien keturias buto sienas, o žvelgia gerokai plačiau. „Nuo pat pradžių norėjome, kad vos per keliolika minučių automobiliu iš miesto centro grįžęs namo žmogus turėtų tvarkingą, jaukią ir ramią aplinką, mėgautųsi natūralia gamta“, – pasakojo pašnekovas ir priduria, kad įsibėgėjus statyboms kilo papildomų idėjų, kaip pagerinti aplinką.

Pamatę, kaip nuosekliai ir vientisai įgyvendinamas projektas, dalis klientų savo rezervaciją pavadina laimėjimu.

Kaip tik šiuo metu NT vystytojai baigia suderinti žaliojo parko įgyvendinimo viziją. Parkas turėtų sužaliuoti greta daugiabučių esančiame sklype.

Prasidėjus naujiems metams aktyviai įrenginėjami lauko sandėliukai, tvarkomi kiemai, elektromobilių įkrovimo vietos, atliekami kiti darbai.

„Pirkėjams patinka šio projekto vientisumas ir tai, kad NT vystytojas užtikrina aukštą kokybę, žengia koja kojon su moderniais sprendimais ir technologijomis, kurios padeda sutaupyti ir tausoja aplinką. Tačiau didžiausias „Namučių“ projekto privalumas yra konkurencinga kaina“, – įvardijo Juras Sadauskas, nekilnojamo turto rinkodaros įmonės „Juda NT“ bendraįkūrėjas.

Naujakurių įspūdžiai – ypač svarbūs

J. Sadauskas pastebi, kad ilgalaikis „Namučių“ projektas yra įgyvendinamas etapais ir tai pirkėjams suteikia saugumo jausmą. „NT vystytojai supranta, kad viskas turi būti nepriekaištinga nuo pirmųjų žingsnių, nes vienas šaukštas deguto gali sugadinti visą statinę medaus. Šiuo atveju maksimalus dėmesys kokybei yra geriausias sprendimas, užtikrinantis, kad kiekvienas klientas gaus tai, ką nusiperka“, – konstatavo „Juda NT“ bendraįkūrėjas. Be to, projekto vystytojai turi patikimus partnerius, kurie naujakuriams gali užtikrinti visišką vidaus apdailą – „Namučiuose“ darbuojasi profesionalių meistrų komandos.

Pasak J. Sadausko, gera pirmųjų gyventojų patirtis ir įspūdžiai yra itin svarbūs, nes perduoda svarbią žinutę kitiems – dar tik svarstantiems apie galimybę turėti nuosavą būstą II Jonučiuose.

Iš viso kvartale numatyta pastatyti 12 pastatų, o projektą visiškai užbaigti planuojama iki 2025 metų. Bendras NT projekto gyvenamasis plotas sudarys apie 24 000 kvadratinių metrų, žmonės apsigyvens 400 butų.

Partnerio nuotr.

Pašnekovai pastebi, kad šioje pietinėje Kauno pusėje aktyviai plėtojama viešoji infrastruktūra – netoli statomas naujas, privatus vaikų darželis, atstumas iki artimiausios mokyklos irgi nedidelis. Su miesto ir rajono transporto tinklu II Jonučius jungia lengvai įveikiamos gatvės, kursuoja viešasis transportas.

„Pamatę, kaip nuosekliai ir vientisai įgyvendinamas projektas, dalis klientų savo rezervaciją pavadina laimėjimu – džiaugiasi, kad preliminariose sutartyse užfiksuota butų kaina nesikeičia“, – dalijasi J. Sadauskas. „Namučių“ projekto vadovas T. Galminas papildo, kad kaina gali didėti tik dėl vieno sutartyje apibrėžto punkto – jeigu po galutinių butų matavimų padidėja gyvenamasis patalpų plotas. „Bet praktika rodo, kad po atliktų matavimų kai kuriems pirkėjams butų kaina net sumažėjo, nes minimaliai sumažėjo buto plotas“, – apie naujakurių patirtis pasakojo T. Galminas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
bus 100 eu / kv ! DDDD

namučiai

namučiai portretas
laukuose...

Anonimas

Anonimas portretas
greit dalins uz 1 eu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių