Seimas nepritarė, kad neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams reikėtų mokėti algas

Seimas nepritarė siūlymui savanoriškais pagrindais neatlygintinai dirbantiems neetatiniams aplinkos inspektoriams mokėti atlyginimą.

Tai numatančios Seimo nario socialdemokrato Lino Jonausko pateiktos Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pataisos nesulaukė pritarimo pateikimo stadijoje. Antradienį už jas balsavo 14 Seimo narių, prieš 9, susilaikė 39. Pritrūkus balsų projekto atmetimui, jis buvo grąžintas tobulinti.

Įstatymo pataisomis siūloma, kad neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus valandinis darbo užmokestis būtų prilygintas minimaliajam Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos vyresniųjų specialistų valandiniam atlygiui.

„Tai yra šiek tiek daugiau negu 9 eurai per valandą. Neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus darbo krūvis per 3 mėnesius negalėtų viršyti 120 darbo valandų. (....) Siūlau, kad valstybė bent simboliškai prisidėtų prie jų darbo, nes jų darbas yra reikšmingas“, – pateikdamas projektą sakė L. Jonauskas.

Projektą kritikavę Seimo nariai sakė, kad juo būtų iškraipyta savanorystės sąvoka ir tikslas.

„Jūs norite už savanorystę kažkodėl apmokėti. Mūsų tikslas savanorystės buvo kitoks“, – sakė parlamentarė Laima Nagienė.

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis irgi svarstė, ar „gražią savanorystės idėją norime paversti mokamu darbu?"

Atsakydamas į tokius priekaištus L. Jonauskas tvirtino, kad savanorystė būtų galima ir įstatymo projektas tai leidžia. Jo parengtos įstatymo pataisos numato, kad neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams už darbą būtų apmokama, išskyrus atvejus, kai yra pasirašyta savanoriškos veiklos sutartis.

Šiuo metu galiojantis Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymas numato, kad aktyviai dirbantys neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai aplinkos ministro nustatyta tvarka gali būti materialiai skatinami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių