S. Gentvilas: nerūšiuotų atliekų gabenimas į Šiaulių sąvartyną – pažeidimas

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas sako, kad nerūšiuotų komunalinių atliekų vežimas į Šiaulių sąvartyną yra gamtosaugos pažeidimas.

„Šiandien apskrities nerūšiuotas atliekas vežant į sąvartyną ne tik nevykdomi įsipareigojimai gyventojams, bet ir daromas gamtosauginis pažeidimas“, – teigia ministras ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Anot jo, tokie veiksmai pažeidžia Vietos savivaldos ir Atliekų tvarkymo įstatymus, o dėl teisinių ginčų sutrikusi Šiaulių regiono atliekų tvarkymo sistemos veikla yra netoleruotina, todėl dabar ypač svarbu kuo greičiau atnaujinti mechaninio biologinio apdorojimo įrenginių veiklą, o kol tai nepadaryta – tvarkyti atliekas alternatyvai būdais.

Penktadienį Aplinkos ministerija su Aplinkos apsaugos departamentu rengia skubų pasitarimą su Šiaulių regiono savivaldybių vadovais situacijai spręsti.

Atliekų tvarkymo procesas regione sutriko nuo sausio 22 dienos „NEG Recycling“ sustabdžius atliekų priėmimą į jos valdomus rūšiavimo įrenginius, dėl to nerūšiuotos šiukšlės vežamos tiesiai į sąvartyną. Bendrovė taip pasielgė motyvuodama tuo, kad Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras jai už suteiktas paslaugas nesumokėjo beveik 500 tūkst. eurų.

Aplinkos apsaugos departamentas BNS ketvirtadienį patvirtino, kad dėl galimų aplinkosaugos pažeidimų jau pradėti tiek „NEG Recycling“, tiek Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro veiksmų tyrimai.

„Ministerija neturėtų mūsų gąsdinti, visos institucijos, o ministerija pirmiausia, turėtų stoti į viešojo intereso pusę“, – šią savaitę BNS sakė centro direktorius Žilvinas Šilgalis.

Sausio 24 dieną Šiaulių apygardos teismas įpareigojo „NEG Recycling“ skubiai priimti atliekas bei perduoti įrenginius Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui, kuris įrangą perėmė trečiadienį.

Bendrovės ir centro sutartis galiojo nuo 2013 metų gruodžio, pirmadienį priimtas teismo sprendimas suteikė galimybę centrui ją vienašališkai nutraukti. „NEG Recycling“ žada šį sprendimą skųsti.

Centras aptarnauja apie 260 tūkst. regiono gyventojų, į mechaninio biologinio apdorojimo įrenginius kasdien atvežama po maždaug 200 tonų atliekų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tu bl

tu bl portretas
pliki gal norėtum pagaudyt kas ir kaip veža deginimui šiukšles į Fortumą? Iš užsienio. Laivais. Furom kur pažymėtas taros krovinys.. Čia tau ne nususses rajono savartynas, čia - tarptautinė mafija

tai

tai portretas
kontroliuok valdyk o ne pliurpk koks demesingas kai miskus naikinot tai tyla tai tylekit toliau kol tauta visus ivertins atatinkamai ===
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių