„Ryanair“ atidarė antrą orlaivių priežiūros angarą Kauno oro uoste – investavo 20 mln. eurų

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ Kauno oro uoste antradienį oficialiai atidarė antrąjį orlaivių remonto ir techninės priežiūros pastatą su dviem angarais, į kurį investavo 20 mln. eurų.

Išplėtusi nuo 2013-ųjų Kaune veikiančią orlaivių priežiūros bazę įmonė sukurs 200 naujų darbo vietų aukštos kvalifikacijos aviacijos inžinerijos, mechanikos ir administracijos specialistams, antradienį pranešė bendrovė.

„Atidarydami antrąjį angarą rodome, jog norime daug investuoti į Lietuvos aviacijos infrastruktūrą, kad turėtume kur aptarnauti nuolat besiplečiantį „Ryanair“ lėktuvų parką“, – „Ryanair“ pranešime cituojamas naują angarą atidaręs įmonės generalinis direktorius Eddis Wilsonas (Edis Vilsonas).

Naujasis centras užima 8 tūkst. kv. metrų plotą. Abiejuose angaruose įmonė vienu metu galės aptarnauti keturis orlaivius.

„Šia investicija padvigubiname orlaivių priežiūros pajėgumus Kaune“, – renginyje antradienį Kauno oro uoste sakė „Ryanair“ verslo operacijų vadovas Nealas McMahonas (Nilas Makmahonas).

Pasak jo, bendrovė nori toliau investuoti Lietuvoje, plėstis tiek Kauno, tiek Vilniaus oro uostuose.

„Įgyvendinome plėtrą čia (Kauno oro uoste – BNS), padvigubinome lėktuvų priežiūros pajėgumus, bet savo orlaivių parką dar didinsime 300 lėktuvų. Todėl ieškome naujų vietų orlaivių techninei priežiūrai ir Lietuvoje, ir kitur Europoje“, – kalbėjo N. McMahonas.

Renginyje dalyvavusi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė, kad „Ryanair“ investicijos ne tik sukurs naujų darbo vietų Lietuvos aviacijos specialistams, bet ir sustiprins Kauno oro uosto lyderystę regioninėje orlaivių priežiūros rinkoje.

Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Simonas Bartkus sakė, kad Kauno oro uostas išlieka didžiausiu orlaivių priežiūros centru Baltijos šalyse.

„Ryanair“ taip pat paskelbė, kad antrame pagal dydį Lietuvos oro uoste laikys dar vieną naują orlaivį – Kaune bus laikomi iš viso trys įmonės lėktuvai.

Kauno oro uoste orlaivių priežiūrą atlieka antrinė „Ryanair“ įmonė „Kaunas Aircraft Maintenance Services“, bendrovės „FL Technics“, DAT ir „MAAS Aviation“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bukenai

Bukenai portretas
Nenusinekek su desimteriopai ir su 1500 ant popieriaus. Kvailys visada apsisviecia :D

tai aisku

tai aisku portretas
kad airijoj mechanikam reiketu moket desimteriopai o cia1500 ant popieriaus

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
jiem tie 20 milijonu kaip man nueit batona nusipirkt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių