Paskelbtas architektūrinis Ateities mokyklos Ukrainoje konkursas

  • Teksto dydis:

Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) ir Lietuvos architektų sąjunga paskelbė tarptautinį konkursą išrinkti geriausią architektūrinį pasiūlymą projektui „Ateities mokykla Ukrainoje“. 

Kaip pranešė CPVA, šis Lietuvos Vyriausybės inicijuotas projektas, įgyvendinamas kartu su Ukrainos atstatymo ir infrastruktūros plėtros agentūra, skirtas padėti atkurti sugriautą Ukrainos švietimo infrastruktūrą.

„Kartu su Ukrainos ir pasaulio architektais esame pasiryžę sukurti kokybišką, inovatyvų ir Ukrainos poreikius atitinkantį Ateities mokyklos projektą“, – pranešime sakė CPVA „Co-Сreate Future of Ukraine“ programos vadovas Artūras Žarnovskis. 

Pagal atrinktą geriausią pasiūlymą parengtas projektas bus nemokamai naudojamas naujų mokyklų Ukrainoje statybai. Tokiu būdu siekiama ne tik sutaupyti lėšų ir laiko, bet ir sukurti šiuolaikinę, mokinių ir mokytojų poreikius geriausiai atitinkančią Ateities mokyklą Ukrainoje.

Anot CPVA, geriausių trijų idėjų autoriai bus apdovanoti prizais nuo 8 tūkst. iki 12 tūkst. eurų, o su konkursą laimėjusios idėjos autoriais bus pasirašyta 300 tūkst. eurų vertės sutartis.

Konkurso nugalėtoją išrinks tarptautinė vertinimo komisija. 

Už „Ateities mokyklos Ukrainoje“ projekto įgyvendinimą atsakinga CPVA, nuo 2014 metų Ukrainoje įgyvendinanti įvairius švietimo infrastruktūros atstatymo bei kitus projektus. Iš Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos fondo šiam projektui skirti 500 tūkst. eurų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių