„MT Group“: Viešųjų pirkimų tarnyba įžvelgia pažeidimų dujotiekio į Lenkiją konkurse

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), nurodžiusi dujų perdavimo bendrovei „Amber Grid“ laikinai sustabdyti beveik 100 mln. eurų vertės magistralinio dujotiekio į Lenkiją (GIPL) statybos rangovo konkursą, pirmadienį pateikė savo išvadas, kuriose kalbama apie viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimus, teigia koncernas „MT Group“,

Kaip teigiama pranešime, į VPT kreipėsi Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis ieškinius pagal „MT Group“ pretenzijas GIPL konkurse.

„Amber Grid“ ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą pasirinko ignoruodama ir pažeisdama paties perkančiojo subjekto – „Amber Grid“ – patvirtintuose viešojo pirkimo dokumentuose nustatytą ir pirkimo procedūrų metu papildomai paaiškintą ekonominio naudingumo balų skyrimo tvarką“, – sako MT Group“, kuri pirkime dalyvavo kartu su partneriu iš Lenkijos „Rafako“ S. A., direktoriaus pavaduotojas Simonas Kunickas.

Anot jo, VPT pažymėjo, kad „Amber Grid“ nesivadovavo paties parengtais pirkimo dokumentais bei išaiškinimais ir nepagrįstai skyrė tris balus „Alvoros“ ir „Šiaulių dujotiekio statybos“ konsorciumui. Tuo tarpu pagal dabartinį įvertinimą, anot jo, skirtumas tarp pirmosios ir antrosios vietų tesudaro 2,2 balo ir šis vertinimo pažeidimas lėmė neteisingai nustatytą pirkimo laimėtoją.

„MT Group“ ir „Rafako“ konsorciumas GIPL statybos konkursą apskundė Vilniaus apygardos teismui. Konsorciumas dėl, jų teigimu, šiurkštaus viešojo pirkimo procedūrų pažeidimo teismo prašo taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir siekia stabdyti GIPL statybos konkursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių