- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Kūrybiškumas: išbandyti naujus receptus yra svarbu ir įdomu visai „MOMO grill“ virtuvės komandai.
-
„MOMO grill“ šefas: skonio šventę galima patirti ir per dienos pietus
-
„MOMO grill“ šefas: skonio šventę galima patirti ir per dienos pietus
-
„MOMO grill“ šefas: skonio šventę galima patirti ir per dienos pietus
-
„MOMO grill“ šefas: skonio šventę galima patirti ir per dienos pietus
-
„MOMO grill“ šefas: skonio šventę galima patirti ir per dienos pietus
-
„MOMO grill“ šefas: skonio šventę galima patirti ir per dienos pietus
Vienas ryškiausių miesto pažangos ženklų yra gastronominė kultūra. Restoranai, suteikiantys aukščiausio lygio aptarnavimo patirtį ir maisto malonumą.
„MOMO grill Kaunas“ šefas Edgaras Karieta įsitikinęs – dabar apsilankyti restorane nereikia progos. Geriausiai tai žino nuolatiniai restorano svečiai, į išskirtinio stiliaus aplinką užsukantys dienos pietų ar per vakarienę. Kasdien čia galima tikėtis stebinančių skonio derinių, mėgautis vaizdu lėkštėje ir kiekvienu kąsniu.
Restoranas „MOMO grill“ Karaliaus Mindaugo prospekte veikia jau šešerius metus. Per tiek laiko susidarė ištikimų svečių būrys. Ne vien kauniečių. Pačiam restorano įkūrėjui Vytautui Samavičiui vizija tarsi atplaukė iš Klaipėdos, kur „MOMO grill“ skaičiuoja dar ilgesnę, vienuolikos metų, istoriją ir iki šiol sėkmingai veikia.
„MOMO grill“ nuotr.
Praturtinti Kauno restoranų kultūrą virtuvės meistrą įkalbėjo vasarotojai, kurie norėjo „MOMO grill“ patiekalais mėgautis arčiau namų. Įtakos turėjo ir sentimentai – Kaunas yra V. Samavičiaus tėčio gimtinė, Šančiuose prabėgo didelė dalis vaikystės.
Svarbu ne tik geras maistas
Tituluotas „MOMO grill“ restoranų šefas mėgsta eksperimentuoti ir kuria pagrindinių patiekalų koncepciją. Taip pat V. Samavičiui labai svarbi visapusė svečių patirtis. Todėl Kauno restorano šefui savininkas kasdien patiki daug svarbių užduočių ir atsakomybę išlaikyti aukštai iškeltą kokybės standartą.
„MOMO grill“ nuotr.
„Per šešerius metus Kaune gero maisto mėgėjams tapome puikiai žinomi. Įmonės rezervuoja stalus verslo vakarienėms ir atsiveda partnerių iš užsienio. Malonu girdėti, kai žmonės iš įvairių šalių sako, kad mūsų restoranas yra vertinga verslo partnerystės Lietuvoje dalis“, – šypsojosi E. Karieta.
Nuolatiniai svečiai patvirtina, kad lankydamasis „MOMO grill“ tiesiog žinai, kad viskas bus gerai: įsiklausyta į kiekvieno norą, patiekalai – iš aukščiausios kokybės produktų, o aptarnavimas – šiltas, nuoširdus, be įtampos.
„MOMO grill“ nuotr.
Virtuvės meistrų paslaptys – it ant delno
Restorano virtuvė atvira. Kiekvienas svečias gali prieiti ir įvertinti šefų darbą. „Tiesa, lietuviams tai dar nelabai įprasta. Nors įspūdžių mes visuomet labai laukiame ir įsiklausome į svečių žodžius“, – sakė E. Karieta.
Pašnekovas sutinka, kad „MOMO grill“ ašis yra anglimis kūrenamas grilis. Jis padeda atsiskleisti netikėtoms skonių natoms įvairiuose patiekaluose – nuo žuvies ir mėsos iki daržovių ir vaisių.
„MOMO grill“ nuotr.
„Būna svečių, kurie nori sužinoti, kaip valdome grilį, gal yra kokių paslapčių. Galima tiesiog pasižiūrėti. Viskas atvira. Jie prieina, žiūri ir sako, kad namuose irgi turi grilį, – nori patobulėti. Tačiau vis tiek vien namuose keptos mėsos jiems neužtenka. Kad ir kaip gerai keptų, ateina pas mus. Už tai esame labai dėkingi“, – dalijosi Edgaras.
Lankydamasis „MOMO grill“ tiesiog žinai, kad viskas bus gerai.
Grilyje meistrai sugeba iškepti kalafiorą ar saliero gumbą, brandintą Urugvajaus jautieną ar antienos krūtinėlę, išrūko menkės ar šamo gabalėlių, kuriais pagardina dienos pietų žuvienę. Pasak šefo, vieni svečiai dienos pietų ateina tik dėl gardžios sriubos, kiti – dėl pagrindinio patiekalo, pavyzdžiui, naminių dešrelių su sezoniniu garnyru. Apskritai virtuvės meistrai „MOMO grill“ namines dešreles sugebėjo paversti komplimentus skinančiu patiekalu – dar vienu ryškiu savo parašu.
„Tačiau yra ir žmonių, kurie užsuka tik puodelio kavos ir deserto. Džiaugiamės. Visada prašom!“ – pridūrė E. Karieta. Anot jo, gera nuotaika ir dėmesys svečiams yra ištekliai, kurie niekad nesibaigia.
„MOMO grill“ nuotr.
Didžiausias priešas – nuobodulys
Svarbu ir kūrybiškumas. „Visada stengiamės, kad patiekalai dažnai nesikartotų, kad svečiai pasiilgtų šaltos rūgštynių sriubos ar upėtakio dienos pietums. Turime klientų, kurie pas mus valgo kasdien jau ne vienus metus. Jie mums – didžiausia paskata netapti nuobodiems“, – dalijosi Edgaras.
Jis pripažįsta, kad išbandyti naujus receptus yra svarbu ir įdomu visai virtuvės komandai. „Naujovės ir pokyčiai mus motyvuoja. Kita vertus, išlaikyti aukštą kokybės standartą yra labai svarbu ir didelė atsakomybė“, – apibendrino Kauno restorano šefas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
L. Savickas: „Teltonikos“ atveju politikai nevykdė elementarios politinės vadybos5
Kandidatas į ekonomikos ir inovacijų ministro postą Lukas Savickas mano, kad „Teltonikos“ skandalas kilo dėl politinių vadovų nesugebėjimo užtikrinti politinės vadybos. Jo teigimu, jei „Teltonikos“ projektui būtų paskirtas ko...
-
„Foxpay“ vadovas S. Galatiltis: Lietuvos banko sprendimas nebuvo netikėtas
Teisėsaugos akiratyje atsidūrusios ir licencijos netekusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ vadovas Saulius Galatiltis sako, jog Lietuvos banko (LB) sprendimas atimti įmonės licenciją nebuvo netikėtas. ...
-
Lietuvos bankas panaikino „Foxpay“ licenciją2
Lietuvos bankas (LB) už šiurkščius ir nuolatinius pažeidimus panaikino teisėsaugos akiratyje atsidūrusios Ievos Trinkūnaitės valdomos finansinių technologijų bendrovės „Foxpay“ licenciją, penktadienį paskelbė bankas. ...
-
Savivaldybė leido atnaujinti dalį gatvių šalia būsimo Vingio „Akropolio“
Šalia planuojamo naujo prekybos ir pramogų centro „Akropolis Vingis“ Vilniuje bus atnaujintos ir įrengtos naujos gatvės. ...
-
Šiandienio medicinos darbuotojo portretas: išskyrė 5 įgūdžius, reikalingus sveikatos priežiūros spec
Darbuotojams, norintiems sėkmingai įsitvirtinti darbo rinkoje, neretai tik profesinių žinių jau nepakanka. Tai rodo ir pernai Pasaulio ekonomikos forumo išskirti dešimt darbuotojams reikalingiausių įgūdžių, tarp kurių reikšming...
-
Į Sosnovecą vilioja ir architektūra, ir sportas
Dažnai Lenkija siejama daugiausia su vieta, kur vykstama apsipirkti. Tačiau šioje šalyje yra labai daug vietų, kurias verta aplankyti dėl visiškai kitų priežasčių. Vienas tokių paslėptų perlų yra Sosnovecas (Sosnowiec) – ...
-
Prestižinės UNESCO premijos „Moterims moksle“ laureatė: mokslas tuo ir žavus – jis pilnas netikėtumų4
Lapkričio 12 d. Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Didžiojoje konferencijų salėje įteikti diplomai UNESCO Baltijos šalių stipendijų konkurso „Moterims moksle“ laureatėms. ...
-
Verslo mentorystė: kaip noro tobulėti ir patirties sąjunga padeda verslams augti?1
Plėtojant verslą neišvengiamai kyla daugybė iššūkių. Juos įveikti gerokai lengviau turint patirtimi ir patarimais pasidalinti galinčius mentorius. Tai viena iš jau dešimtmetį gyvuojančios ir daugiau nei 150 mentori...
-
„Ignitis renewables“ pristatė jūrinio vėjo parko galimybes Lietuvos laivų savininkams2
Tarptautinės žaliosios energetikos bendrovės „Ignitis renewables“ vystomas jūrinio vėjo elektrinių parko projektas „Curonian Nord“ aplink save buria plačią verslų ekosistemą. Per Klaipėdoje surengtą susitikimą su laivų sav...
-
„LTG Link“ atskleidė, kada atnaujins traukinių maršrutą tarp Vilniaus ir Daugpilio1
Baigus geležinkelio remonto darbus Latvijoje kitą pavasarį gali būti atnaujintas keleivinių traukinių maršrutas tarp Vilniaus ir Daugpilio, skelbia keleivių vežimo geležinkeliais bendrovė „LTG Link“. ...