Mobiliųjų sprendimų centras į užsienį veža ir lietuviškus IT sprendimus

  • Teksto dydis:

Mobiliųjų sprendimų centro sukurta transporto priemonių sekimo ir degalų kontrolės sistema "LocTracker" užkariauja Europos ir Centrinės Azijos rinkas be reklamos. Maždaug priešmėnesius bendrovė įsteigė biurą Čikagoje, o labiausiai įmonė didžiuojasi savo laimėjimais Švedijoje, Danijoje ir Vokietijoje, kurios yra pagrindinės ir kuria didžiausią pajamų dalį.

"Europos ir Vidurinės Azijos šalių, pavyzdžiui, Kazachstano, Uzbekistano ir Tadžikistano, rinkose įsitvirtinome partnerių iš Lietuvos dėka. Vežėjai ir logistikos įmonės parodo mūsų sistemą savo klientams ar partneriams, šie pabando ir patys ima naudoti", - "Verslo žinioms" sakė Mobiliųjų sprendimų centro direktorius Vidmantas Liutkauskas.

Jis priduria, kad užsienio rinkose reikalavimai telemetrijos paslaugų teikėjams dažnu atveju yra gerokai žemesni nei Lietuvoje - Lietuvos ir Lenkijos įmonės esą reikalauja labai pigių ir labai patikimų sprendimų, todėl bendrovės, pradėjusios veiklą nuo Lietuvos, užsienyje geba nukonkuruoti vietos dalyvius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kaip be Vyriausybės siūlomų kraštutinumų turėti stiprius verslus? Kaip geriausia auginti technologinius startuolius? Išeiti į JAV rinką reikia kaip galima anksčiau. Patyrimas rodo, kad praėjus vieneriems metams nuo verslo pradžios vienas iš verslininkų, pradėjusių startuolį, turi važiuoti į JAV ir su JAV venčiurinio kapitalo parama, kurti talentingą pardavimų komandą, kuri JAV įvertintų atitikimą tarp produkto ar paslaugos ir pirkėjų poreikių (žiūrėk čia) [1]. Du svarbūs pliusai. Startuolis paruošiamas aptarnauti didžiausią pasaulyje JAV rinką, imlią naujovėms. Didelių JAV venčiurinio kapitalo šaltinių, pripratusių dirbti su greitai augančiais verslais, dėka startuolis greičiau auga ir aplenkia konkurentus. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių