„Maxima grupei“ – įvertinimas už investicijas Lenkijos rinkoje

Lapkričio 5-6 dienomis Varšuvoje vykusiame viename didžiausių mažmeninės prekybos renginių „Maisto rinkos ir mažmeninės prekybos forumas“ „Maxima grupė“ laimėjo apdovanojimą už sėkmingai įgyvendintą prekybos tinklo „Stokrotka“ įsigijimą ir tolesnį įmonės augimą.

„Šis apdovanojimas mums yra svarbus pripažinimas turint mintyje, kad investuojame ir vykdome plėtrą daug didesnėje rinkoje nei Lietuva. Pozityvus Lenkijos kolegų įvertinimas motyvuoja ir toliau auginti verslą šioje šalyje. Lenkija mums patraukli dėl savo dydžio, augimo ir konsolidacijos potencialo. Todėl čia ir toliau planuojame ambicingą plėtrą“, - teigia „Maxima grupės“ valdybos pirmininkas ir vadovas Dalius Misiūnas.

Bendrovės žiniomis, įgyvendinusi įsigijimo sandorį „Maxima grupė“ tapo stambiausiu lietuviško kapitalo investuotoju Lenkijoje.

Apdovanojimuose, skirtuose pažymėti svarbiausius įvykius Lenkijos mažmeninės prekybos sektoriuje, „Maxima grupė“ buvo nominuota „Metų Lenkijos maisto rinkos įvykio“ kategorijoje. Kasmet vykstantį renginį, pritraukiantį virš tūkstančio dalyvių, organizuoja „PTWP SA Group“, kuriai priklauso Lenkijos mažmeninės prekybos žurnalas „Maisto rinka“ ir šiam sektoriui skirti naujienų portalai (portalspozywczy.pl ir dlahandlu.pl).

Šį rudenį „Maxima grupė“ sėkmingai užbaigė „Stokrotka“ ir nuo 2012 metų Lenkijoje valdyto prekybos tinklo „Aldik“ integraciją. Šiuo metu „Stokrotka“ prekybos tinklui priklauso per 500 prekybos vietų. Įmonėje dirba per 8 tūkst. darbuotojų.

„Maxima grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse.

Šių metų liepos mėnesį „Maxima grupei“ tarptautinė kredito reitingo agentūra „Standard & Poor's“ suteikė BB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva. „Maxima grupė“ tapo pirmąja privataus vietinio kapitalo įmone Baltijos šalyse ir viena iš nedaugelio mažmeninės prekybos įmonių Rytų ir Centrinės Europos regione, gavusia ir viešai paskelbusia tarptautinį kredito reitingą. Rugsėjo mėnesį įmonė sėkmingai išplatino 300 mln. eurų 5 metų trukmės obligacijų emisiją.

„Maxima grupė“ priklauso „Vilniaus prekybos“ įmonių grupei - vienai didžiausių prekybos bendrovių Baltijos šalyse ir Centrinės bei Rytų Europos regione. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių