„Mano BŪSTO“ klientų atstovai: tam ir esame, kad jums padėtume

  • Teksto dydis:

Kiekvienam daugiabučiui namui priskirti „Mano BŪSTO“ klientų atstovai sako, jog klientai teigiamai įvertino sprendimą skirti jų namui atsakingą asmenį. Pasak jų, bendradarbiaujant su gyventojais visus kylančius klausimus dabar pavyksta išspręsti greičiau ir efektyviau.

„Mano BŪSTAS“ pernai rudenį kiekvienam namui priskyrė po klientų atstovą, kurio jau pats pavadinimas suponuoja, kad šie specialistai atstovauja išskirtinai daugiabučių gyventojų interesus. Pagrindinės klientų atstovų užduotys – rūpintis, kad namo priežiūra būtų kuo sklandesnė ir kokybiškesnė, kontroliuoti, kad rangovai darbus klientų namuose atliktų laiku, gerai ir už priimtiną kainą. Klientų atstovai taip pat inicijuoja balsavimus ir dalyvauja gyventojų susirinkimuose bei koordinuoja, kad gyventojų užklausos būtų išspręstos per protingą terminą.

Apie pokyčius ir jų naudą daugiabučių gyventojams – pokalbis su „Mano BŪSTO“ klientų atstove Diana Kundrotaite.

– Kaip pasikeitė bendravimas su gyventojais, kai kiekvienam namui buvo priskirtas klientų atstovas?

– Situacija pasikeitė tikrai į geresnę pusę. Klientų atstovas yra kaip namo šeimininkas: mes žinome, kokios problemos yra name, kaip jos sprendžiamos, bendraujame su gyventojais, palaikome su jais kontaktą. Stebime realiai visą situaciją, žiūrime, kad nebūtų daroma nereikalingų darbų ir t. t.

– Su kokiais iššūkiais susidūrėte pirmaisiais darbo mėnesiais?

– Pirmais mėnesiais buvo labai didelis gyventojų susidomėjimas. Gyventojai buvo tikrai išsiilgę bendravimo. Jautėsi, kad žmonėms reikia konsultacijų būsto priežiūros klausimais. Dabar sulaukiame daug teigiamų klientų atsiliepimų, nes gyventojai įsitikino, kaip svarbu name turėti atstovą.

– Dėl kokių problemų į jus dažniausiai kreipiasi gyventojai?

– Galima sakyti, kad klausimai dažniausiai susiję su sezoniškumu. Šaltuoju metu yra šildymo problemos, galbūt nenukastas sniegas, nevalyti keliai. Kai lyja – gal stogas bėga, siūlės, fasadas ir t. t. Žinoma, būna ir tokių situacijų, kai tiesiog žmonės nori su kažkuo pabendrauti, pakalbėti. Ypač vyresnio amžiaus žmonės, kurie nori, kad su jais kas nors pasikalbėtų, būtų išgirsti. Todėl kartais tenka padirbėti ir psichologu.

– Ką patartumėte gyventojams, kurie nedrįsta arba nežino, kad gali kreiptis į namui priskirtą klientų atstovą?

– Mūsų prižiūrimų daugiabučių namų gyventojai tikrai turėtų nebijotų kreiptis į mus. Mes tikrai į kiekvieną gyventojo kreipimąsi atsakysime, paskambinsime ar atrašysime į gautą laišką. Juk tam ir esame, kad padėtume klientams. Mums yra svarbios visos bėdos ir nesvarbu, ar tai būtų maža problema, ar ne.

– Kiek sulaukėte užklausų ir kiek pavyko jų išspręsti nuo savo darbo pradžios?

– Įdomumo dėlei pasižiūrėjau, kad nuo rugpjūčio mėnesio gautų pranešimų, skirtų tik man, yra 1342, iš kurių jau 1315 išspręsta. Tiesa, tai tik sistemoje registruoti gyventojų pranešimai, kurie ne visada gali atspindėti realią situaciją. Yra nemažai klausimų, kurie sprendžiami laiškais ir skambučiais, bet ne visada fiksuojamos mūsų sistemose.

– Ar sulaukiate padėkų iš gyventojų?

– Gyventojai labiausiai dėkoja dėl to, kad dabar jų name yra konkretus žmogus, kuris tikrai gali suvaldyti situaciją ir žino, ko reikia, kad daugiabutis būtų tinkamai prižiūrimas. Kiekviena padėka asmeniškai man yra ne tik didelis įvertinimas, bet ir paskata dirbti dar geriau ir stengtis dėl kiekvieno kliento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių