Būtent tokį įvertinimą ką tik pelnė Kėdainių konservų fabrikas, išlaikęs vieną griežčiausių pasaulio maisto pramonės auditų – BRC FOOD auditą be išankstinio įspėjimo – ir gavęs aukščiausią įvertinimą – A+.
Kas slepiasi už BRC ženklo?
BRC (British Retail Consortium) Global Food Standard – tai tarptautinis maisto saugos ir kokybės standartas, kuris vertina ne tik galutinį produktą, bet ir visą gamybos grandinę: nuo žaliavų atsekamumo iki higienos, temperatūros kontrolės ir darbuotojų elgsenos. A+ įvertinimas skiriamas tik toms įmonėms, kurios auditą atlaiko netikėtai – be išankstinio įspėjimo.
Sertifikatas. G. Minelgaitės-Dautorės nuotr.
„BRC A+ sertifikatas mums yra ne tik pripažinimas, bet ir atsakomybė“, – teigė Zita Petkevičienė, Kėdainių konservų fabriko gamybos ir tiekimo grandinės direktorė. – Tai ženklas, kad kasdien darome viską, kad mūsų produktai būtų saugūs, o klientai galėtų mumis pasitikėti.“
Zita Petkevičienė. G. Minelgaitės-Dautorės nuotr.
Investicijos, kurios atsiperka
Per pastaruosius metus fabrikas ženkliai investavo į modernias technologijas, procesų skaitmeninimą ir darbuotojų mokymus. Tokie sprendimai leidžia užtikrinti nepertraukiamą kokybės kontrolę viso gamybos proceso metu. Gauti tarptautiniai sertifikatai ne tik didina vartotojų pasitikėjimą, bet ir atveria duris į tarptautines rinkas, kur tokie kokybės ženklai – būtina sąlyga bendradarbiavimui.
„Mūsų strateginis siekis – kurti bei gaminti skanius ir saugius produktus, kurie atitiktų aukščiausius pasaulinius standartus, bei atlieptų išrankiausių vartotojų lūkesčius“, – sakė „Vikonda grupės“, kuriai priklauso Kėdainių konservų fabrikas, generalinis direktorius Mindaugas Snarskis.
Mindaugas Snarskis. G. Minelgaitės-Dautorės nuotr.
Saugumas tampa kompleksiniu reiškiniu
Pasak I. Jasutienės, šiandien vis dažniau atsižvelgiama ne tik į higienos ar technologinius aspektus, bet ir į ekologinį pėdsaką. Gamintojai vertinami pagal tai, ar naudoja tvarius išteklius, ar mažina maisto švaistymą – todėl net „kreivų agurkų“ ar netaisyklingų pomidorų atsiradimas lentynose tampa norma.
„Saugus maistas – tai toks, kuris nesukelia sveikatos problemų, alerginių reakcijų ar neturi pavojingų likučių. Tai – esminė žmogaus gerovės dalis“, – akcentavo mokslininkė.
Ina Jasutienė. KTU archyvo nuotr.
Apie fabriką
Kėdainių konservų fabrikas – viena didžiausių konservuotų maisto produktų gamyklų Lietuvoje, veikianti nuo 1944 metų. Šiandien jos asortimentas viršija 400 produktų, o šios gamyklos produktų eksportas pasiekia daugiau nei 30 šalių. Svarbu paminėti, kad be BRC A+, gamykla turi ir ekologiškos gamybos LT-EKO-001 AS sertifikatą.

Naujausi komentarai