Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai iškilmingai pagerbė verslo bendruomenę

  • Teksto dydis:

Baigiantis metams Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai (toliau  – KPPAR arba Rūmai) verslininkų bendruomenę pakvietė į naujai atgimusią Kauno sporto halę. Šventinio vakaro metu ne tik apžvelgti šių metų rezultatai, bet ir pagerbti tie, kurie net ir sudėtingomis ekonomikos sąlygomis nenuleido rankų ir toliau puoselėjo verslus.

Neeiliniai metai

Šie metai verslo bendruomenei nestokojo iššūkių, tačiau KPPAR prezidentas džiaugiasi, kad pavyko rasti kūrybiškų sprendimų, kurie leido įveikti šiuos išbandymus ir toliau plėtoti verslus.

KPPAR – didžiausia regiono verslo bendruomenė Lietuvoje, vienijanti beveik 800 narių, turinčių apie 50 tūkst. darbuotojų. Tad natūralu, kad šios bendruomenės pasiekimai tampa vis labiau matomi ir vertinami. Artėjant gražiausioms metų šventėms, KPPAR tradicinis verslo bendruomenės vakaras buvo ne tik sveikinimo už šių metų laimėjimus ir pasiekimus, bet ir padėkos renginys, skirtas visiems Rūmų bendražygiams už tvirtą bendrystę ir pasitikėjimą.

„2022-ieji – išties neeiliniai metai, atnešę visam pasauliui daug netikėtumų, išbandymų ir naujų pamokų. Dar nesuspėjus verslui atsigauti po COVID-19 pandemijos, pasaulį persekioja karo šmėkla. Kartu su šia žinia atėjo neramūs laikai ir mūsų verslo bendruomenei. Tai – ir kaštų padidėjimas, žaliavų grandinės trūkinėjimas, negalėjimas vykdyti esamų sutarčių ir partnerių praradimas“, – šventės metu kalbėjo KPPAR prezidentas Zigmantas Dargevičius.

Pasak jo, nepaisydama iššūkių, KPPAR ne tik paaugo narių skaičiumi, bet ir sustiprino bendruomenes regionuose.

„Be jau sėkmingai ne vienus metus veikiančių trijų filialų Jonavoje, Marijampolėje, Kėdainiuose ir trijų atstovybių Šakiuose, Prienuose, Vilkaviškyje, šiais metais duris atvėrė Kaišiadorių atstovybė. Tikimės, kad plėtra leis dar labiau sustiprinti verslo bendruomenę ir atlieps verslininkų poreikius mūsų regiono savivaldybėse. Kuo mūsų daugiau, tuo balsas ir nuomonė yra labiau girdimi. Esame vieningi, tvirti savo darbuose, tiksluose ir drąsūs veiklose. Juk drąsa, kaip sakė Billas Gates’as, yra svarbiausia versle“, – toliau tęsė Z. Dargevičius.

Matoma veikla

KPPAR šiemet suorganizavo 326 renginius, kuriuose dalyvavo daugiau nei 8,3 tūkst. dalyvių, tarp jų jau tradicija tapusios ir šimtus specialistų pritraukiančios konferencijos eksporto, moterų verslumo, finansų, statybų, personalo klausimais.

„Siekiame valdžios ir verslo dialogo. Atsižvelgdami į ekonomikos tendencijas ir girdėdami verslo bendruomenės problemas, organizavome diskusijas ir susitikimus verslui aktualiomis temomis“, – darbingus metus apžvelgė KPPAR prezidentas.

Šiemet verslo bendruomenė turėjo nemažai progų prisistatyti tarptautinėse parodose, verslo misijose. Į šventinį vakarą gausiai susirinkusi Kauno verslo bendruomenė išliko vieninga, susitelkusi ir sunkiu metu renkant paramą Ukrainai, todėl metinio renginio metu buvo padėkota visiems geradariams, kurie nenuleido rankų ir svariai prisidėjo tiek suteikiant darbo vietas, tiek telkiant paramą tiems, kam dabar jos labai reikia.

„Šiandien esame darni ir stipri bendruomenė. Dėkoju kiekvienam nariui už indėlį ir linkiu, kad, būdami bendruomenės nariai, atskleistumėte savo stiprybes ir pasitelktumėte jas kuriant verslo, krašto ir visos Lietuvos gerovę. Tikiu, kad ir kitais,

2023-iaisiais, metais, nepaisydami visų negandų, į priekį žengsime tvirtai – su pasitikėjimu ir drąsa“, – darnaus darbo kartu palinkėjo Z. Dargevičius.

Šventės akcentai

Pasveikinti Rūmų verslininkų bendruomenę atvyko Seimo nariai, Kauno ir Marijampolės regionų savivaldybių atstovai ir kiti garbūs svečiai.

„Dėkojame už tą darną pandemijos ir karo metu, už susitelkimą ir atliktus darbus“, – sakė Seimo narys Kazys Starkevičius.

Rėmėjai: „Baltijos plieno“ vadovas K. Skiečius su žmona Justina, „Aconitum“ generalinė direktorė R. Balanaškienė, „Sane Innovations“ vadovė S. Juočerytė ir M. Borovska prisidėjo prie verslininkų pagerbimo šventės./Regimanto Zakšensko nuotr.

„Noriu palinkėti, kad šie žmonės, kurie dabar puošia Kauno sporto halę, skleistų susitelkimo idėją, o mes savo ruožtu pasižadame girdėti verslą“, – antrino jo kolega Vytautas Juozapaitis.

Kaune susirinkusiai Rūmų verslo bendruomenei sveikinimo žodžius skyrė telekomunikacijos sprendimų bendrovės „Teltonika“ savininkas Arvydas Paukštys, kuriam 2018 m. pirmajam Lietuvoje buvo suteiktas nacionalinio mecenato vardas.

„Kaunas – mano mylimiausias miestas, į kurį prieš 40 metų atvykau iš Molėtų mokytis elektronikos. Dabar tikiuosi, kad Kaune, kuris yra elektronikos miestas, investuosime ir tapsiu tikru kauniečiu“, – apie plėtrą Kaune užsiminė

A. Paukštys. Kiti svečiai tikino, kad Rūmuose telpa įvairūs verslai – nuo mažų, tik pradedančių įsitvirtinti rinkoje, iki didžiųjų, kurie kuria didelę pridėtinę vertę, todėl svarbu atkreipti dėmesį į verslo problemas, padėti jam, kad jis ir ateityje būtų valstybės atrama.

Šventinio verslo bendruomenės vakaro metu pagerbti ir tie KPPAR nariai, kurie nestokojo iniciatyvų, plėtė verslus ir taip garsino Kauno ir Marijampolės krašto verslus. Apdovanoti keletą metų su Rūmais bendradarbiaujantys verslai, bendruomenę buriantys verslo atstovai. Įteiktos ir „Darbo žvaigždės“. Tai – aukščiausias Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas, teikiamas už ypatingus nuopelnus šalies verslui ar Rūmų sistemos plėtrai. Šie apdovanojimai – tai ne tik įvertinimas už atliktus darbus, bet ir paskatinimas toliau veikti šalies labui.

Pagerbė: (iš kairės) K. Starkevčius, E. Pilypaitis, Z. Dargevičius, A. Kupčinskas sutaria: kai verslas ir valdžia sutaria, klesti šalies ekonomika./ Regimanto Zakšensko nuotr.


Šventėje įteikti apdovanojimai

Lojalumo apdovanojimas

UAB „Eura“ – KPPAR aktyvi, iniciatyvi Rūmų bendruomenės narė nuo 1992 m.

„Rūmų ambasadorius“

Kooperatinės bendrovės ARKU kredito unijos administracijos vadovė Diana Komskienė ir akcinės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ plėtros vadovė Vilma Mikalainienė už asmeninį indėlį ir iniciatyvas Rūmų veikloje, narystės puoselėjimą, Rūmų vardo viešinimą.

„Darbo žvaigždės“ medalis

Ilgametė Vilkijos žemės ūkio mokyklos vadovė Dalytė Rudzevičienė už aktyvų dalyvavimą Rūmų bendruomenės veiklose, pasiektus puikius rezultatus įgyvendinant profesinio mokymo ir verslo puoselėjimą.

KPPAR verslo atstovavimo skyriaus vadovė Daiva Vyšniauskienė už profesinius pasiekimus, lojalumą Rūmams.

Padėkos ženklai

KPPAR viceprezidentas, Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Misiūnas, UAB „Morita“ direktorius, Marijampolės filialo tarybos pirmininkas Vygantas Subačius, „Marzotto LAB“ grupės įmonių Lietuvoje – akcinės bendrovės „Liteksas“, UAB „Lietlinen“ ir UAB „Lietvilna“ vadovė Rūta Matulaitytė, UAB „Art Glacio“ generalinis direktorius Arūnas Simutis, MB „Kontraktas“ direktorė, KPPAR teisininkų klubo vadovė Ieva Smetonaitė, UAB „Scapa Baltic“ direktorius Ramūnas Paražinskas, KPPAR tarptautinių ryšių skyriaus vadovė Agnė Jaraitė.

Bronzos „Darbo žvaigždė“

UAB „Verslo draugai“ prezidentas Saulius Rūtelionis už aktyvų dalyvavimą atstovaujant verslo bendruomenės interesams KPPAR  surengtuose susitikimuose su Lietuvos Respublikos Seimo, Vyriausybės nariais, konferencijose, forumuose ir teikiamus pasiūlymus dėl verslo aplinkos gerinimo šalyje.

KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius dr. Rytis Krušinskas už aktyvų dalyvavimą KPPAR bendruomenės, Kauno finansininkų klubo veiklose.

Kauno technologijų mokymo centro direktorius Paulius Čepas už itin produktyvų bendradarbiavimą su Rūmais įvairiuose projektuose, renginiuose ir organizuojant kompetencijų vertinimą.

UAB „Axioma Metering“ generalinis direktorius Ignas Vosylius už spartų įmonės augimą gaminant išmaniuosius vandens skaitiklius ir Lietuvos vardo garsinimą Europoje ir Artimųjų Rytų regione.

AB „Lytagra“ generalinė direktorė Dalia Balsienė už puikų įmonės valdymą, spartų augimą, verslo plėtrą ir lojalumą Rūmams.

UAB „Teltonika Networks“ direktorius Giedrius Kukauskas už spartų įmonės augimą, nuolatinę plėtrą ir investicijas į verslą Lietuvoje, už aktyvų dalyvavimą KPPAR veiklose, klubuose ir už mokslo iniciatyvas.

KPPAR generalinė direktorė Olga Grigienė už tai, kad jos vadovaujami Rūmai tapo didžiausia verslo bendruomenę regione telkiančia organizacija.

Už paramą Ukrainai

UAB „Burbuliukas ir Co“ vadovė Inga Tribuišienė, „Jūratės Gulbinienės“ įmonės direktorė Jūratė Gulbinienė, UAB „Tranzito paslaugų centro“ direktorius Giedrius Lubas, susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Na vyrai kur jūsų savigarba jei ,kai kurie atėjo į šventę kaip ūkininkas eina kiaulių šerti, atėjote su golvais, murzinais marškiniais, be kaklaryšio, vienu žodžiu dėl tokių nevaleivų visam renginiui SARMATA........

Kurgi ne!?

Kurgi ne!? portretas
Visi kiti - juk ne zmones!

pilietis

pilietis portretas
Raudonkoncervu rėmėjai .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių