K. Rimšelis atleidžiamas iš Dokumentų apsaugos tarnybos vadovo posto

  • Teksto dydis:

Finansų ministerijos komisijai baigus tarnybinio nusižengimo tyrimą, Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnybos direktorius Klemensas Rimšelis bus atleidžiamas iš pareigų nuo ketvirtadienio.

Tokią priemonę komisija pasiūlė nustačiusi, kad K. Rimšelis padarė šiurkštų kartotinį tarnybinį nusižengimą, kuomet jam vykstant į tarnybines komandiruotes su savo sutuoktine jos viešbučio ir pavėžėjimo paslaugos buvo apmokamos iš valstybės biudžeto lėšų, pirmadienį pranešė Finansų ministerija.

Dokumentų apsaugos tarnybai laikinai vadovaus jos direktoriaus pavaduotoja Salvija Tininienė.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dar gegužę konstatavo, kad K. Rimšelis vykdamas į komandiruotes su sutuoktine pasinaudojo tarnybine padėtimi.

Komisija tuomet nustatė, kad tarnybos darbuotojai tvarkė ne tik K. Rimšelio komandiruočių, bet ir drauge vykusios jo sutuoktinės kelionių organizavimo klausimus.

Rimšeliai 2021 metų lapkričio 29–gruodžio 3 dienomis keliavo į Paryžių, 2022 metų balandžio 5–9 dienomis – į Lioną, 2022 metų birželio 12–16 dienomis – į Taliną, 2023 metų spalio 17–21 dienomis – į Bilbao, 2023 metų lapkričio 2 –gruodžio 1 dienomis – vėl į Paryžių.

VTEK teigimu, K. Rimšelis pažeidė įstatyme nustatytą pareigą nesinaudoti tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti.

Taip pat tarnybinės etikos sargai pripažino, kad direktorius pažeidė reikalavimą nesinaudoti ir neleisti kitiems naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai, išskyrus įstatymuose nustatytas išimtis.

VTEK atkreipė dėmesį, kad už K. Rimšelio žmonos nakvynę Taline bei Bilbao ir trijų komandiruočių metu keliones iš oro uosto į viešbutį ir atgal apmokėta iš valstybės biudžeto lėšų.

Etikos sargų teigimu, jeigu tarnybinės komandiruotės metu į tą patį miestą kartu su komandiruotu darbuotoju vyksta ir jo artimas asmuo, pastarojo kelionės klausimų  organizavimas ir apmokėjimas negali būti sprendžiamas pasitelkiant biudžetinės įstaigos žmogiškaisiais ir finansiniais resursais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ArunaS

ArunaS portretas
Ir kas čia baisaus ? Nuostolius nurašys į duženas , išleis į garbingai užsitarnautą pensiją ir dar išmokės labai didelę išeitinę išmoką. Čia gi demokratinė LIETUVĖLĖ.

Šiukšlė neturi partinės priklausomybės

Šiukšlė neturi partinės priklausomybės portretas
nes nesvarbu kokiai partijai bepriklausytu moralės degradacijos ir supuvimo laipsnis yra vienodas....

Klaustukas

Klaustukas portretas
Tikriausiai Rimšelis nėra konservatorių numylėtinis, ne toks kaip pedofilas iš mėslittos dešryno.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių