I. Valinskienės koncertas per LRT reklamuotas pažeidžiant įstatymus

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos komisija LRT eteryje transliuotą informaciją apie atlikėjos Ingos Valinskienės koncertą pripažino paslėptu komerciniu audiovizualiniu pranešimu bei priėmė sprendimą taikyti administracinę atsakomybę.

Kaip BNS informavo komisijos vadovas Edmundas Vaitekūnas, tai jau trečiasis LRT pažeidimas, susijęs su reklamuojamomis prekėmis ar paslaugomis ir antrasis, nustatytas laidoje „Auksinis balsas“.

„Komisijos nuomone, buvo akivaizdūs pažeidimai dėl audiovizualinių komercinių pranešimų, turėtų būti surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas“, - BNS sakė E.Vaitekūnas.

LRTK sprendimu komisijos administracija įpareigota taikyti administracinę atsakomybę už paslėpto audiovizualinio pranešimo transliavimą Dėl konkrečios nuobaudos bus sprendžiama atlikus reikiamas teisines procedūras. LRT laidos atstovai sprendimo kol kas nekomentuoja.

E.Vaitekūnas taip pat pabrėžė, kad Seimo Kultūros komitete LRT ir komisija praėjusią savaitę sutarė tikslinti įstatyme esančius neaiškumus, kada kultūriniai renginiai gali būti reklamuojami už atlygį, kada - nemokamai.

Komisija trečiadienį taip pat nustatė pažeidimų TV3 laidoje „Iššūkis kaime“ - nustatyta, kad pažeisti prekių rodymo reikalavimai. LRTK administracija įpareigota surašyti nutarimą skirti įspėjimą už laidos turinį atsakingam asmeniui.

Taip pat nuspręsta skirti žodinį įspėjimą radijo „ZIP FM“ eteryje transliuotoje programoje „Zipsteriai“ rengėjams. Nagrinėta, ar laidoje buvo tyčiojamasi iš asmenų dėl jų rasės ar dėl tautybės. Komisija pažeidimo nenustatė, tačiau nurodė ateityje eteryje vengti pokštų, kurie gali būti vertinami prieštaringai.

LRTK gruodžio pabaigoje jau skyrė 144 eurų baudą laidos „Auksinis balsas“ vyriausiajam prodiuseriui Audriui Giržadui už rėmimo pranešimų transliavimą pažeidžiant teisės aktus. Tuomet eteryje reklamuota kava „Aroma gold“.

Panašų pažeidimą LRT eteryje komisija buvo nustačiusi prieš daugiau nei pusmetį, „Eurovizijos“ konkurso transliacijos metu - tuomet televizijos atstovams skirtas įspėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o ko lietuvos vagys dar nepažeidė,konstituciją pažeidė,įstatymus pažeidinėja kas dieną,ko norėt,jeigu lietuvoje tvarka bus,tada valstybė neišsilaikys,nors ir taip jei ne europos pinigai,tai jau senai lietuvai būtų buvęs pyzdauskas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių