Dėl pasaulinių IT trikdžių nukentėjo „Benu“, sistemos atkurtos pusėje tinklo vaistinių

Penktadienį įmonėms ir institucijoms visame pasaulyje patyrus informacinių sistemų sutrikimų, Lietuvoje juos patyrė kol kas vienintelis vaistinių tinklas „Benu“.

Pasak vaistinės vadovės Indrės Brazauskaitės, ne visi trikdžiai penktadienio popietę buvo pašalinti – veikla atkurta maždaug pusėje tinklo vaistinių.

„Visos mūsų IT komandos pajėgos intensyviai dirba, kad įprastinė vaistinių veikla būtų atstatyta kaip įmanoma greičiau“, – komentare BNS teigė I. Brazauskaitė.

„Šiuo metu IT gedimai išspręsti beveik pusėje visų šalies „Benu“ vaistinių. Artimiausiu metu tikimės pašalinti trikdžius ir likusiose „Benu“ tinklo vaistinėse“, – teigė „Benu“ vadovė.

Pirmasis apie „Benu“ vaistinių trikdžius dėl sutrikusios „Microsoft“ programų veiklos pranešė portalas lrt.lt.

I. Brazauskaitės teigimu, pirmiausia įmonė siekė pašalinti trikdžius daugiausia klientų aptarnaujančiose tinklo vaistinėse, o tinkamą IT sistemų veiklą pavyko atkurti prie didžiųjų miestų ligoninių įsikūrusiose vaistinėse.

„Daugiausiai dėmesio telkiame į didžiausio klientų kiekio sulaukiančias bei prie gydymo įstaigų įsikūrusias vaistines, siekdami pašalinti trikdžius ir užtikrindami sklandžią vaistinių veiklą. Prie Kauno ir Santaros klinikų, Klaipėdos ir Šiaulių respublikinių ligoninių įsikūrusių vaistinių veiklą jau pavyko atstatyti – jos dirba sklandžiai“, – sakė ji.

Lietuvoje yra 85 „Benu“ vaistinės.

Dideli IT sutrikimai penktadienį paveikė įmones visame pasaulyje, skelbiama apie nutrūkusius skrydžius, sutrikusias televizijos transliacijas ir bankų veiklą.

Apie didelio masto sutrikimus pranešta JAV, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Indijoje, Naujojoje Zelandijoje, Australijoje ir kitur.

Kaip nurodė Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC), šie incidentai susiję su naujausiu antivirusinės programinės įrangos „CrowdStrike Falcon“ atnaujinimu, dėl kurio sutriko kai kurių „Microsoft“ programų veikla.

NKSC taip pat teigė neturintis informacijos apie kritinių paslaugų sutrikimus Lietuvoje. Centro vadovas Liudas Ališauskas penktadienį sakė, kad šio sutrikimo poveikis Lietuvos įstaigoms dar „gali išryškėti“, tačiau jis pakartojo, kad kol kas tokių žinių nėra.

Lietuvos oro uostai BNS informavo, kad nepaisant IT trikdžių, skrydžiai penktadienį vyksta įprastai ir keleiviai įtakos neturėtų justi, nepaisant to, jog apie sistemų sutrikimus pranešė pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ bei „Wizzair“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IŠVADA.

IŠVADA. portretas
Blogai ,kad taip nutinka. Jokio pasitikėjimo IT, jei taip bankai...ir lieki ant ledo --pinigėliai ba..ba .) Jei grynų neturi ir į tualetą nenueisi )
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių