„Contribee“ atstovai: investuotojai siūlo įsigyti įmonę

  • Teksto dydis:

Teisėsaugai tiriant buvusio sutelktinio rėmimo platformos „Contribee“ vadovo veiklą ir iš jos traukiantis kai kuriems paramos gavėjams, keli investuotojai ketina įsigyti „Contribee“ arba dalį jos akcijų, skelbia portalas lrt.lt.

Įmonės advokatas Gintaras Černiauskas portalui teigė, kad bendrovė sulaukė kelių pasiūlymų iš investuotojų.

„Vienu atveju deramasi su užsienio kapitalo įmone dėl Gedimino Ratkevičiaus akcijų išpirkimo. Kitu atveju yra pasiūlytas iš šalies žinomo žmogaus pasiūlymas įsigyti 1 proc. akcijų Lietuvoje (...). Trečias variantas yra pasiūlymas vieno investuotojo išpirkti 100 proc. akcijų“, – teigė „Contribee“ advokatas.

Apie antradienį gautą investuotojų pasiūlymą nupirkti visas „Contribee“ akcijas portalui patvirtino ir įmonės akcininkės „Coinvest Capital“ vadovė Viktorija Trimbel. Potencialių investuotojų ji neatskleidė.

„Contribee“ vadovas ir akcininkas Adrijus Jakučionis BNS taip pat patvirtino informaciją apie gautą pasiūlymą parduoti visas įmonės akcijas.

„Taip, galiu pasakyti, kad yra pasiūlymas absoliučiai visiems parsiduoti (akcijas – BNS) (...). Pasiūlymas padėtas ant stalo ir visi akcininkai sprendžia, ką daryti“, – sakė A. Jakučionis.

Buvęs „Contribee“ vadovas, dėl galimai neteisėtos veiklos teisėsaugos tiriamas G. Ratkevičius praėjusią savaitę pranešė, kad prisiima atsakomybę ir pasitrauks iš įmonės bei parduos 30,34 proc. akcijų.

Anot bendrovės, tyrimas pradėtas dėl G. Ratkevičiaus galimai savavališkai asmeninėms reikmėms pasiskolintų bendrovės pinigų.

„Contribee“ platformoje veikiantys kūrėjai iš jos trauktis pradėjo paaiškėjus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą.

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas praėjusią savaitę pranešė, jog lėšas – apie 130 tūkst. eurų – buvęs „Contribee“ vadovas persivedė iš paramą Ukrainai telkiančios organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos.

A. Jakučionis tuomet BNS sakė, kad tokiais veiksmais G. Ratkevičius pažeidė įmonės vidaus tvarką, todėl kreiptasi į teisėsaugą. Anot jo, paaiškėjus šiai informacijai, G. Ratkevičiaus buvo pareikalauta grąžinti pinigus, todėl niekas žalos nepatyrė.

A. Jakučionis antradienį BNS sakė, kad tiksli žala, kurią „Contribee“ patirs iš platformos pasitraukus daliai paramos gavėjų, turėtų būti apskaičiuota dar šią savaitę.

Šių metų pradžioje A. Jakučionis valdė 31,52 proc. „Contribee“ akcijų, 30,34 proc. priklausė G. Ratkevičiui, 16,06 proc. – vienam iš įkūrėjų Mantui Michalauskui, 10,5 proc. – bendrovei „Sauliaus investicijos“, likusios – kitiems smulkiesiems akcininkams.

„Contribee“ Kaune įsteigta 2020 metais birželio 29 dieną. „Sodros“ duomenimis, įmonėje šiuo metu dirba du darbuotojai.


Šiame straipsnyje: contribeeakcijosinvestuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilius Baldišis

Vilius Baldišis portretas
Pirkite nudvėsusio asilo ausis. Kaina - nuo 1 euro iki 1 mln. eurų. Tokias pasakėlęs 1993 - 1995 metais bankrutuojančių bankų vadovai. Bet niekas akcijų nepirko ir jie visi bankrutavo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių