Bendrovė „Toks“ atnaujina 20 proc. tarpmiestinių autobusų reisų

Tolimojo keleivinio transporto kompanija („Toks“) nuo kovo 5 d. atnaujina penktadalį tarpmiestinių reisų. Pirmiausiai bus atnaujinami tie maršrutai, kuriais keliaudavo daugiausiai keleivių.

Bendrovės atstovai prognozuoja, kad pirmosios kelionės bus nuostolingos, tačiau tikisi, kad per pavasarį į tarpmiestinius autobusus sugrįš daugiau nei trečdalis keleivių.

Penktadalį savo reisų bendrovė „Toks“ planuoja atnaujinti dviem etapais.

Nuo kovo 5 d. atnaujinami kasdieniai reisai iš Vilniaus į Kybartus, Klaipėdą, Naująją Akmenę bei Rokiškį. O nuo kovo 8 d. kasdien autobusu iš sostinės bus galima pasiekti Biržus, Mažeikius, Šakius, bus atnaujintas ir antras reisas į Rokiškį.

„Maršrutus dėliojome taip, kad autobusu būtų galima pasiekti kuo daugiau rajono centrų. Atsižvelgėme ir į keleivių prašymus. Kol kas žmonių judėjimas tarp savivaldybių yra ribojamas, tačiau viliamės, kad jis su laiku švelnės ir žmonės drąsiau judės į savo sodybas ar aplankyti artimųjų. Didžiausio proveržio tikimės prasidėjus masiniam gyventojų vakcinavimui. Mūsų skaičiavimais, iki pavasario pabaigos į autobusus turėtų grįžti trečdalis keleivių“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Toks“ generalinis direktorius Arūnas Indrašius.

Anot jo, maršrutų laikai sudėlioti taip, kad būtų patogu nuvykti ir parvykti iš kito miesto dar tą pačią dieną.

Apie kitų reisų atnaujinimą bendrovė spręs, kai bus priimtas sprendimas atlaisvinti judėjimą tarp savivaldybių. Pagal keleivių vežimą reglamentuojančius teisės aktus visus maršrutus bendrovės privalės atnaujinti per mėnesį nuo karantino pabaigos.

A. Indrašiaus teigimu, veždama keleivius bendrovė imasi visų saugumo priemonių – autobusai dezinfekuojami kiekvieną dieną, vairuotojai testuojami greitaisiais testais, o keleiviai sodinami išlaikant saugų atstumą.

Uždraudus judėjimą tarp savivaldybių, bendrovės „Toks“ keleivių srautas krito daugiau nei 80 proc. Atitinkamai 80 proc. krito ir pajamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių