Aiktelėjo iš nuostabos: „Norfoje“ – pardavėjas be apsaugos priemonių

Lietuvoje dėl paskelbto karantino privaloma laikytis griežtų nurodymų, kaip būtina elgtis pandemijos metu. Ypatingai atsakingai turi dirbti maisto prekių parduotuvės, kurios pardavėjams būtina dėvėti medicinines kaukes, mūvėti pirštines, turėti dezinfekantus.

Naujienų portalą JP pasiekė informacija ir nuotrauka, kurioje aiškiai matyti, kad ne visų parduotuvių darbuotojai laikosi karantino nurodymų.

Nuotrauką atsiuntusi panevėžietė Nora rašo:

„Vasario 16-osios gatvėje esančio prekybos centro „Norfa“ pardavėjas nesilaiko nurodymų. Nedėvi nei medicininės kaukės, nei nemūvi pirštinių. Kaip reikia jaustis, kai jis dėlioja maisto gaminius? Juk griežtos taisyklės galioja visiems, o ypatingai – prekybos centrų darbuotojams.“

Man labai keistas toks paaiškinimas, kad darbuotojas baigė darbą ir be apsaugos priemonių puolė padėti kolegoms. Toks netikras pasiteisinimas.

Paprašė padėti

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovui spaudai Dariui Ryliškiui nusiuntus nuotrauką su įrodymais, kad pardavėjai dirba be apsauginių priemonių, pastarasis paaiškino:

„Pardavėjas jau buvo baigęs darbą ir nusiėmęs apsaugos priemones – medicininę kaukę ir pirštines. Jo paprašė kolegos padėti, todėl skubėjo padėti ir neužsidėjo kaukės bei neužsimovė pirštinių. Tiesiog darbuotojas buvo pagautas ir nufotografuotas. Tai nebuvo piktybiškas veiksmas. Daugiau taip neturėtų pasikartoti.“

R. Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.

Nusiskundimų negavo

Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Panevėžio departamento vadovo patarėjas Valdemaras Kontautas tvirtino, kad nėra gavę nusiskundimų dėl maisto prekių parduotuvių darbo.

„Per karantino laikotarpį esame gavę tik vieną skundą dėl maisto paketo socialiai remtiniems vaikams. Pakete buvo supelijusi duona. Tačiau viskas buvo sutvarkyta ir duona pakeista. Panevėžio apskrityje kavinės ir maitinimo įstaigos laikosi draudimų nedirbti karantino laikotarpiu“, – aiškino jis.

V. Kontautas (R. Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.)

Baigei darbą – eik namo

Pasak V. Kontauto, VMVT Panevėžio departamentas karantino metu gavo nurodymą patikrinti 10 maisto prekių parduotuvių Panevėžio apskrityje.

„Patikrinimo tikslas – ar laikomasi parduotuvėse nustatytų taisyklių karantino metu. Panevėžyje buvo patikrinto 4 parduotuvės, bet tarp jų šios „Norfos“ nebuvo. Man labai keistas toks paaiškinimas, kad darbuotojas baigė darbą ir be apsaugos priemonių puolė padėti kolegoms. Toks netikras pasiteisinimas. Jeigu jau baigei darbą, tai ir eik namo. Tačiau nepulk padėti kolegoms be apsaugos priemonių“, – samprotavo  V. Kontautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Norfoje Šiauliuose, Aido gt. Pardavėjos nesilaiko pirkėjų aptarnavimo taisyklių: nelaukia, kol žmonės susideda prekes, aptarnauja kitą pirkėją, tada nesilaikoma atstumu, žmonės vienas prie kito. Nėra dezinfekavimo

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl to mūsų moterys tokios kvailos ? Na suprantu, jos iš prigimties bailios ir paklusnios bet kokia valdžiai, taip ir turi būti. Bet tas jų kvailumas ir neapsakomas triznumas jau varo iš proto.

Vika

Vika portretas
Kokios cia nesamones - buvo baigusi darba ir nusiemusi kauke ir pirstines? Nereikia issukineti neatsakingu darbuotoju. Be to, kur ziuri parduotuves vadovas? Baigusi darba kauke ir pirstines turi nusiimti pagalbinese patalpose,o ne parduotuveje uz prekystalio.Tikrai privalo sumoketi bauda 250 euru,o gal ir pati parduotuve,nes netikrina,kaip darbuotojai laikosi nurodytu taisykliu. Cia vienareiksmiskai.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių