Vyriausybė Seimo rinkimų saugumui ir kitoms reikmėms paskirstė 22 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė Finansų ministerijos siūlymui keliomis ministerijoms kovai su koronaviruso krize iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų skirti apie 22 mln. eurų, iš jų didžioji dalis tenka paramai žemės ūkiui, lėšų skiriama ir siekiant užtikrinti rudenį vyksiančių Seimo rinkimų saugumą.

„1,6 mln. eurų Sveikatos apsaugos ministerijai asmeninės apsaugos priemonėms įsigyti, siekiant užtikrinti rinkimų komisijų narių apsaugą nuo galimos užsikrėtimo rizikos bei siekiant įgyvendinti Seimo rinkimų įstatymo nustatytą reikalavimą balsavimo patalpose balsuojančius rinkėjus aprūpinti būtinosiomis apsaugos priemonėmis“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo finansų ministras Vilius Šapoka.

Žemės ūkio ministerijai numatyta 18 mln. eurų teikti laikinąją valstybės pagalbą pieno gamintojams, galvijų, kiaulių laikytojams ir daržovių augintojams, užtikrinti paramos paramos mokėjimą sektoriaus įmonėms, patyrusioms nuostolių dėl pandemijos.

Vidaus reikalų ministerijai (VRM) skirta 1,885 mln. eurų pareigūnams ir kitiems darbuotojams, kurių darbas tiesiogiai susijęs su ekstremaliosios situacijos suvaldymu, skirtoms priemokoms už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, papildomų užduočių atlikimą ir kita.

Vadovybės apsaugos tarnybai – 75 tūkst. eurų suteikiama pareigūnams ir kitiems darbuotojams dėl analogiškų priežasčių kaip ir VRM.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) numatyta 330 tūkst. eurų trumpinti socialinio būsto laukimo terminus ir nustatyti minimalų būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos bazinį dydį, 280 tūkst. eurų – užtikrinti geresnes sąlygas vyresnio amžiaus žmonėms įsitraukti į visuomenės socialinį ir kultūrinį gyvenimą ir kitas veiklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių