„Vilniaus duonoje“ – permainų metas

„Vilniaus duonoje“ – permainų metas

2007-10-29 09:00

Netrukus senąsias patalpas sostinės centre paliksianti „Vilniaus duona“ keis ir savo asortimentą. Bendrovė gamins produktus tik iš dviejų rūšių grūdų.

„Dar visai neseniai „Vilniaus duona“ gamino labai daug įvairių produktų: miltinius kepinius, vaflius, makaronus, tortus, meduolius, keksus, duonos šiaudelius ir pan. Kai mūsų įmonę įsigijo Suomijos koncernas, buvo sukurtas restruktūrizacijos projektas. Nuspręsta orientuotis į pramoninę ruginės ir kvietinės duonos gamybą“, – pasakojo „Vilniaus duonos“ generalinė direktorė Rita Ramanauskienė.
Pasak jos, įmonė palengva ketina atsisakyti daugumos produktų ir ateityje kepti tik ruginės ir kvietinės duonos gaminius.

„Anksčiau didžiausios Vilniaus, Kauno, Klaipėdos Šiaulių ir Panevėžio kepyklos produkciją gamindavo tik savo regiono vartotojams. Miestiečius reikėdavo aprūpinti visais produktais. Dabar gyvenimas pasikeitė. Produkcijos, kuri reikalauja daug rankų darbo, gaminti neapsimoka. Įmonėms teks specializuotis. Tai neišvengiama“, – tikino įmonės direktorė.
Tačiau ji pabrėžė, kad tai nereiškia, jog liks tik dviejų rūšių duona. Bendrovė gamins produktus tik iš dviejų rūšių grūdų.

Rengiasi įkurtuvėms

„Vilniaus duona“ jau kitais metais paliks XIX a. statytus pastatus sostinės centre ir iš Savanorių prospekto kelsis į naujas patalpas.
Pramoninio sostinės rajono teritorijoje, šalia Aukštųjų Panerių, kyla nauja kepykla. Ten Suomijos koncerno „Vaasan & Vaasan“ valdoma Vilniaus bendrovė kitų metų pradžioje perkels gamybą ir logistiką iš 4 kepyklų ir logistikos centro Vilniuje. Galutinai persikraustyti ketinama per kelerius metus.
Planuojamos pertvarkos turėtų kainuoti daugiau kaip 50 mln. litų. Įmonės direktorė ramino, kad restruktūrizacijos išlaidų bendrovė neketina padengti didindama gaminių kainas. Tačiau R.Ramanauskienė pripažino, kad ateityje kainos veikiausiai šiek tiek ūgtelės. „Tikrai ne 30 proc., kaip nuogąstaujama. Ir tikriausiai ne šiemet“, – tikino įmonės vadovė.

Parduos pastatus

Anot R.Ramanauskienės, greičiausiais būdas gauti lėšų įgyvendinamiems projektams – parduoti keturias patraukliose sostinės vietose esančias senas kepyklas. Aplinkybės palankios, nes pastaraisiais metais nekilnojamasis turtas miesto centre gerokai brango.
„Centre turimi pastatai yra parduodami, ir dalis kontraktų jau sudaryta. Gautomis lėšomis padengsime didžiąją dalį išlaidų“, – sakė „Vilniaus duonos“ generalinė direktorė.
Naujasis gamybos ir logistikos centras bus moderniausias Baltijos šalyse. Kepykla statoma pagal „Vaasan & Vaasan“ įmonių grupės sukurtą projektą.

Dar plėsis

Ateityje keisis ir nauja kepykla: gamybinės patalpos bus plečiamos, bus įrengta keletas naujų gamybos linijų. Šiuo metu bendrovė turi keturias kepyklas Vilniuje ir vieną Panevėžyje. Šiuose miestuose jai priklauso du logistikos centrai.
„Ateityje visų Baltijos šalių mažmeninės prekybos atstovams ketiname siūlyti tą patį produktų asortimentą“, – sakė R.Ramanauskienė. Taip pat planuojama 2–10 proc. didinti produktų eksportą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų