Restoranai dažnam tapo prabanga: ar kainos dar kils?

  • Teksto dydis:

Nors žmonės ir uždirba daugiau, tačiau, pasirodo, dažnam vakarienė restorane tapo prabanga, praneša LNK.

Tokias tendencijas pastebi kavinių ir restoranų vadovai. Anot jų, klientų sumažėjo, o žmonės restoranuose lankosi rečiau, tačiau mažinti kainų taip pat neplanuojama.

Kalbinti vilniečiai pastebi, kad už apsilankymą sostinės kavinėje ar restorane tenka sumokėti tiek pat, kiek ir užsienio šalyse.

„Neapriboja, bet skaudu, kai už kavą (tenka mokėti, aut.past.) vis daugiau. Londono kainos“, – sakė sostinėje sutiktos praeivės.

Londone gyvenanti moteris teigė, kad dienos pietūs ar prabangi vakarienė Lietuvoje kainuoja panašiai kaip ir Londone, o svetur atlyginimai – bent dvigubai didesni. „Londone dienos pietūs kainuoja apie 10 svarų, tai panašiai 13–15 eurų. Vakarienė restorane, priklauso nuo to, koks restoranas, su vynu – apie 30 svarų“, – pasakojo moteris.

Kita pašnekovė teigė, kad vasarą restoranuose lankosi dažniau (kartą per savaitę), žiemą – rečiau, kartą ar du per mėnesį. 

„Geruose restoranuose – didelės kainos, – pastebėjo moteris. – Žmonės, norintys valgyti prabangią vakarienę bent kartą per mėnesį, turėtų uždirbti bent tris tūkstančius į rankas.“

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Anksčiau užtekdavo 10 litų savaitei – tais senais, gerais laikais. Kalbant apie eurus, užtekdavo 3–4 eurų nueiti į nebrangią kavinukę pavalgyti dienos eurų. Pavalgydavau. Šiuo metu išleidi 7–8 eurus ar 10 eurų ir nepavalgai“, – sakė jauni pašnekovai.

Kaip kilo kainos? Anot verslininkų, dažniausiai kainos kyla prieš gruodžio mėnesį ir ruošiantis pavasario sezonui.  

„Mes šiais metais kainų nekėlėme ir stebime, kaip toliau keičiasi mūsų savikaina. Kol kas matome, kad nustojo kainos augti taip, kaip augo iki šiol. Žiūrint pora mėnesių į priekį, yra nemažai pozicijų, kurios ir pinga. Žiūrime optimistiškai, kad nebereikės tų kainų tiek kelti. Kainas kelti bijome, nes bijome atbaidyti klientus. Mažėjančios energetikos kainos leidžia atsikvėpti“, – sakė Viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas Gediminas Balnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
kai valgyklas pervadina restoranais.... o tikrų restoranų tai ne kažin kas ir liko ir į juos tikrai nenueisi su 15 eurų kišenėje, beje užsienyje taip pat

as ne

as ne portretas
neitu zmones i kavines ir kainos mazetu...kelia kie nori, bet zmones vis perka. nors algos maziausios europoje...

Bepasis

Bepasis portretas
Neinam nuo tada kai leido su tik su galimybių pasais. Ir gaminamės namie maistą. Skaniau ir sutaupom. Vaikams lb patinka swtg blynus daryti☺.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių