V. Tomaševskis: vaiko pinigų didinimas gali sunaikinti skurdą

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemaras Tomaševskis sako, kad siekiant suformuoti stiprią valdančiąją koaliciją, partija sutiko su mažesniu nei reikalavo vaiko pinigų didinimu, tačiau, pabrėžė V. Tomaševskis, ateityje pastaroji vaiko išmoka dar didės.

Pasak LLRA-KŠS lyderio, Lenkijoje vaiko pinigai siekia apie 117 eurų, todėl partija siūlė Lietuvoje išmoką didinti iki panašios sumos – 120 eurų. Vis dėlto, teigė V. Tomaševskis, išsiderėta 100 eurų suma taip pat yra didžiulis pasiekimas.

„Yra toks mūsų siekis (didinti vaiko pinigus dar labiau. – ELTA) ir mes beveik šiandien tą užtikrinome, nes tos šeimos, kurios yra žemiau skurdo ribos, daugiavaikės bei neįgalius vaikus auginančios šeimos iš viso gaus 100 eurų. Tai praktiškai Lenkijos lygis“, – Eltai po koalicijos sutarties pasirašymo Seime sakė V. Tomaševskis.

Anot jo, didesnė vaiko priežiūrai skirta išmoka gali Lietuvoje paskatinti gimstamumą bei padėti kovoti su skurdo problema, kaip yra Lenkijoje.

„Lenkijoje pavyko skurdą praktiškai sunaikinti. Prieš vaiko pinigų įvedimą 21 proc. žmonių gyveno skurde, o dabar mažiau nei 1 proc., – tai įspūdingas rezultatas. Manau, kad mes tokį patį rezultatą pasieksime, nes tai yra didelis žingsnis į priekį“, – teigė V. Tomaševskis, pridūręs, kad bus siekiama ateityje pastarąją išmoką dar labiau didinti atsižvelgiant į augančias kainas ir infliaciją.

Penktadienį pasirašytoje sutartyje numatyta, kad vaiko pinigų išmoka nuo 2020 m. sausio 1 d. sudarys 70 eurų universalią išmoką, pridedant 30 eurų priedą daugiavaikėms bei socialiai remtinoms šeimoms.

ELTA primena, kad dar gegužės 30 d. „valstiečiai“, „tvarkiečiai“ ir„socialdarbiečiai“ pasirašė memorandumą ir pradėjo ilgas derybas, prie kurių vėliau prisijungė ir LLRA-KŠS, dėl valdančios koalicijos formavimo – derino Vyriausybės programą bei dalinosi ministrų postais. Pastarųjų partijų pirmininkai, kartu su premjeru Sauliumi Skverneliu penktadienį Seime pasirašė koalicinę sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Dabar reginonuose padides gimdymai, nes is vaiko pinigu galima egzistuoti be darbo. Tai ES augina antra karta TINGINIU, kurie TINGI ne tik dirbti , bet ir mokytis, bet ir musu politikai nesumoja pagelbeti rimtoms daugiavaikems seimoms.

tomaszewsky

tomaszewsky portretas
atleisk man, viešpatie, nežinau,ką kalbu..

AS

AS portretas
Su negalia vaika auginancius reikia selpti,padeti.Bet asocialius nereikia skatinti gimdyti ir didele nasta krauti dirbantiem.Reikia tokiu seimu kaip tik mazinti,kad kuo maziau reiketu globos namu ir dirbantiem zmonem nastos.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių