V. Šapoka pirmininkaus Šiaurės investicijų banko valdytojų tarybai

  • Teksto dydis:

Finansų ministras Vilius Šapoka nuo birželio 1 dienos pirmininkaus Šiaurės investicijų banko (ŠIB) valdytojų tarybai, pranešė Finansų ministerija.

Tai patvirtinta ŠIB valdytojų tarybos metiniame susitikime.

„Jau matome, kad ŠIB sėkmingai prisideda prie Šiaurės ir Baltijos šalių pastangų sumažinti COVID-19 pasekmes, o žiūrint į ateitį banko vaidmuo dar turėtų stiprėti siekiant ekonomikos atsigavimo Šiaurės ir Baltijos šalyse finansuojant projektus, kurie didina produktyvumą ir stiprina aplinkos apsaugą. Todėl į pirmininkavimą Šiaurės investicijų banko valdytojų tarybai šiuo iššūkių laikotarpiu žiūriu labai atsakingai“, – pranešime cituojamas V. Šapoka.

Kaip nurodo ministerija, ŠIB valdytojų taryba yra aukščiausias ŠIB valdymo organas, kuriam priklauso Šiaurės ir Baltijos šalių finansų ar ekonomikos ministrai. Valdytojų taryba priima sprendimus dėl ŠIB strategijos ir veiklos, kapitalo ir likvidumo valdymo. ŠIB valdytojų tarybos pirmininkas skiriamas rotacijos tvarka vienerių metų kadencijai.

Šiaurės ir Baltijos šalių ministrai, ŠIB valdytojai, kovo 27 dieną paragino ŠIB imtis skubių veiksmų COVID-19 sukeltos krizės padariniams sumažinti ir maksimaliai padidinti paskolų teikimą Šiaurės ir Baltijos šalių įmonėms, kurios yra paveiktos krizės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
"Baskirastano predsedatelius" lyyypa kopeciomsss ?

o

o portretas
/magnutes/ fonda/ ar iteisinai ?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių