V. Šapoka: Lietuva finansiškai būtų pajėgi atlaikyti dar vieną koronaviruso protrūkį

Lietuva finansiškai būtų pajėgi atlaikyti dar vieną koronaviruso protrūkį, sako finansų ministras Vilius Šapoka, tačiau viliasi, kad tokių griežtų karantino priemonių, kokių šalyje buvo imtasi pavasarį, įvesti nebereikės.

„Numatome, kad metų pabaigoje rezervai išliks virš milijardo eurų. Tai tikrai, manau, kad geras rezultatas, dėl to, kad turime būti pasiruošę ir kitokiems scenarijams, nes neaišku, kaip ir kur link rutuliosis pandemija“, – LRT radijui antradienį sakė ministras.

„Jeigu atsitiktų viruso protrūkis, žinoma, kad tą finansiškai išspręstume ir būtume pajėgūs tą išspręsti. Tačiau kalbant apie tokį veidrodinį karantiną, tokį, kaip buvo pavasarį, nemanau, kad šiuo metu tokio dalyko būtų imtasi, kadangi ir apie virusą žinome daugiau, ir apie valdymo priemones žinome daugiau. Tai labai tikiuosi, kad tokio karantino tikrai nebus“, – sakė V. Šapoka.

Numatome, kad metų pabaigoje rezervai išliks virš milijardo eurų.

Siekdama sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą, Vyriausybė kovo 16 dieną Lietuvoje įvedė karantiną, uždarė valstybės sienas, apribojo prekybos ir paslaugų teikimą. Apribojimai pamažu pradėti švelninti balandžio antroje pusėje.

Siekiant sušvelninti šių priemonių poveikį, verslui ir gyventojams buvo skiriama įvairi finansinė pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
To ir reikėjo tikėtis. Tokia pas mus Lietuvoje yra tvarka. Bet jei tai būtų padaręs koks Jurgis iš pamiškės, tai būtų nubaudę jo majo, maža nepasirodytų nė vienam.

#

# portretas
Pirmajį atlaikėm su 5 milijardų skola, su kokia skola sekantį laikysime?

Nemalk sudo,

Nemalk sudo, portretas
Po rinkimu prasides totalus bankrotai,savivaldybes pirmos ,,uzsiraugs,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių