V. Šapoka: kova su šešėliu aktuali visai ES

  • Teksto dydis:

Lietuva palaiko Europos Sąjungoje (ES) svarstomas priemones, kurios leistų geriau bendradarbiauti kovojant su sukčiavimu dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM), teigia finansų ministras Vilius Šapoka.

„Šiandien visa Europa diskutuoja, kaip galima sumažinti mokestinį sukčiavimą PVM srityje. Tikrai tikiu, kad tos pasiūlytos priemonės prisidės prie bendro rezultato, ypač administracinio bendradarbiavimo srityje. Palaikome pasiūlymus, akivaizdu ir Lietuvos patirtis tikrai tą įrodo, jog šešėlį sumažinti yra įmanoma“, – prasidedant Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdžiui, žurnalistams Briuselyje sakė V. Šapoka.

„Kova su šešėliu aktuali ne tik Lietuvoje, bet visoje Europos Sąjungoje (...) Nuo šiol kovosime ne pavieniui, o drauge“, – pridūrė jis.

ECOFIN nariams siūloma susitarti dėl bendro požiūrio stiprinti administracinį bendradarbiavimą PVM srityje.

Posėdyje taip pat bus tęsiamos diskusijos dėl bankų sektoriaus riziką mažinančių priemonių, kalbama apie galimybę ES valstybėms narėms taikyti lengvatinius PVM tarifus elektroniniams leidiniams, sudarant jiems vienodas konkurencines sąlygas su spausdintais leidiniais.


Šiame straipsnyje: Vilius ŠapokašešėlisES

NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
grazus akiu muilinimas juk is veiklos matome kad visos mafijos sisivienijo taip kad kolkas faktai o ne pazadai matosi......

Dawai, dawai

Dawai, dawai portretas
Viliau-nenuvilk! Girdėjom, kad galvą neprastą turi, žmogus irgi ne piktybinis, tik suktis išmok ir sąžinės neprarask.NEPAVIRSK MASIULIU(tiek tuo kur dėžutes ima, tiek tuo kur pasislėpes amerikosams tarnauja Lietuvos sąskaita..:D))

Kęstas

Kęstas portretas
Kovojam su dviems dalykais: rusais ir šešėliu. O svarbiausia lieka nepadaryta. Tulpė mėlyno chalato skvernais pridengia visą šį vagių rezginį. Kokie nevykusių Lietuvos verslininkų pasiteisinimai, kodėl neįmanoma gyventi Lietuvoje? "Matote, su atlyginimais viskas trunka ilgiau. Nes dalis įmonių vis dar dirba išskirtinai tik Lietuvos arba Baltijos šalių rinkoje. Dėl ko jų produkcijos kainos yra žemesnės nei konkurentų vakarų Europoje." Realiai, turtingieji "vokiečiai ar britai daug ką perka pigiau už mus. Mažieji estai - irgi." Taigi, teiginys, kad kainos Lietuvoje yra visada mažesnės, negu vakarų Europoje, yra melas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių