V. M. Čigriejienė: pagaliau iš Lietuvos išvysime „bambalius“

Alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausantys alkoholiniai gėrimai turėtų būti parduodami bet kokio dydžio, tačiau stiklinėje, keraminėje, medinėje ar metalinėje taroje. Tuo metu plastikinei tarai lieka gana griežti ribojimai.

Seimas ketvirtadienį priėmė atitinkamas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas: už balsavo 76 Seimo nariai, o susilaikė du parlamentarai.

„Pagaliau išvysime iš Lietuvos bambalius“, - sakė Sveikatos reikalų komiteto narė konservatorė Vida Marija Čigriejienė.

Seimas nustatė, kad alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausantys alkoholiniai gėrimai, stipresni nei 7,5 proc., turės būti parduodami ne didesnėje kaip 0,5 litro plastikinėje taroje, o silpnesnis alkoholis - iki 1 litro plastikinėje taroje. Alkoholio kiekis stiklinėje, keraminėje, medinėje, metalinėje taroje nebus neribojamas.

Be to, atsižvelgdamas į verslo poreikį pasiruošti naujiems reikalavimams, Seimas nustatė pusmečio pereinamąjį laikotarpį.

Pakeitimai parengti Europos Komisijai (EK) kilus abejonių dėl šiemet įsigaliojusių pataisų, kurios uždraudė parduoti alų, sidrą, alaus mišinius su nealkoholiniais gėrimais, alkoholinius kokteilius, išpilstytus į didesnę negu vieno litro tarą.

Mažų alaus daryklų asociacija pernai pavasarį kreipėsi į EK, prašydama ištirti, ar Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos atitinka Europos teisę. Spalį asociacija gavo EK raštą, jog įstatymu pažeidžiama laisvų prekių judėjimo nuostata.

EK taip pat atkreipė dėmesį, kad apie ketinimus keisti Alkoholio kontrolės įstatymą buvo privalu pranešti Komisijai, kadangi pataisos liečia ir kitų valstybių ES valstybių eksportą į Lietuvą, tačiau apie jį nebuvo informuota.

2011 metų gruodį priimtos įstatymo pataisos numato, kad nuo šių metų sausio draudžiama alų, sidrą, alaus mišinius su nealkoholiniais gėrimais, alkoholinius kokteilius pilstyti į didesnius nei 1 litro plastmasinius butelius bei prekiauti silpnaisiais alkoholiniais gėrimais, stipresniais nei 7,5 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zosė

Zosė portretas
Taip, tačiau perkant 1 l alaus vienoje taroje jis bus pigesnis nei dviejose po 0,5 l. Be to, ekologisškai parankiau 1 l pakuotė.

algis

algis portretas
visai pavaikejo ta cigrejiene geriau i vienuolyna ilistu

is viso

is viso portretas
panaikint tuos bambalius.Maximum-0,5l.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių