Turto bankas švelnins Lukiškių nuomos konkurso sąlygas

Po praėjusią savaitę vykusių konsultacijų su rinkos dalyviais dėl Lukiškių kalėjimo komplekso laikinos nuomos sąlygų Turto bankas švelnins jo sąlygas dėl turto valdymo patirties bei siūlys ilgesnį pradinį nuomos laiką.

„Visas rinkos dalyvių išsakytas pastabas, pasiūlymus, klausimus išsamiai aptarėme ir jau šiandien pradėta rengti nauja konkurso sąlygų redakcija, taip pat bus papildomai apklausti konsultacijos dalyviai“, – pranešime teigė Turto banko vadovas Mindaugas Sinkevičius.

Pasak Turto banko, rinkos dalyviai daugiausia pastabų išsakė dėl aukštų kvalifikacinių reikalavimų ir turto nuomos termino.

„Atsižvelgiant į tai bus koreguojamos sąlygos dėl turto valdymo patirties bei planuojama iškart pasiūlyti ilgesnį pradinį nuomos laikotarpį, numatant galimybę sutartį pratęsti", – BNS sakė Turto banko atstovė Jolita Skinulytė-Niakšu.

Galimų pataisų ji BNS nedetalizavo, tačiau užsiminė, jog konkurso reikalavimai švelnės.

Pirminiame konkurso sąlygų projekte buvo numatyta, kad jame galės dalyvauti įmonės, per pastaruosius penkerius metus valdžiusios ar administravusios bent 15 tūkst. kv. metrų ploto negyvenamus pastatus.

Turto bankas taip pat planavo išnuomoti kompleksą metams su galimybe nuomą pratęsti dar vieneriems, tačiau ne daugiau kaip tris kartus.

Pasak Turto banko, per sausio mėnesį galutinę ataskaitą parengs turto vertintojai, kurie nustatys komplekso nuomos rinkos kainą, konkursą bankas planuoja paskelbti vasario mėnesį, o nugalėtoją atsirinkti per pusantro mėnesio.

Potencialūs komplekso nuomininkai praėjusią savaitę diskusijoje išsakė abejonių dėl nuomos trukmės bei per aukštų reikalavimų, kurie esą iki minimumo sumažintų galimų konkurso dalyvių skaičių.

Diskusijos dalyviai nuogąstavo, kad būtų beveik neįmanoma rasti patyrusį, reikalavimus atitinkantį komplekso operatorių, kuris būtų susijęs su kultūra ar švietimu, be to, kai kurie dalyviai teigė, kad dėl koronaviruso pandemijos dar kurį laiką išliks apribojimai kultūriniams renginiams.

1904-aisiais iškilusį Lukiškių kalėjimo kompleksą sudaro 2,2 ha teritorijoje esantys ir 17,3 tūkst. kv. m ploto užimantys šeši pastatai. Visi jie įtraukti į Kultūros vertybių registrą ir turi nacionalinės kultūros vertybės statusą.

Kaip laisvės atėmimo įstaiga kompleksas naudotas iki 2019-ųjų vasaros, vėliau čia vykdytos ekskursijos, kalėjimas naudotas kaip patraukli erdvė užsienio serialų ir kino filmavimams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių