Trečdalis gyventojų nežino apie dalyvavimą pensijų fonduose

Beveik trečdalis Lietuvos gyventojų, pensijai kaupiančių privačiuose fonduose, nežino, kad dalis jų pinigų pervedama į antros pakopos pensijų fondus, rodo gyventojų nuomonės tyrimas.

Aanot tyrimo, tik 57 proc. dirbančiųjų sako kaupiantys pensijai šiuose fonduose. Tuo metu „Sodros“ duomenimis, antros pakopos pensijų sistemoje dalyvauja 83 proc. dirbančių žmonių.

„Natūralu, kad tie žmonės, kurie dirba, daugiau žino. 83 proc. minus 57 proc. - ir turime skirtumą - žmonių skaičių, kurie nežino, kad jie kaupia lėšas pensijai privačiuose pensijų fonduose. Žinomumas turi būti didesnis, nes tai yra tų žmonių, kurie dalyvauja pensijos kaupime pinigai“, - antradienį spaudos konferencijoje Seime sakė Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Audrius Bitinas, pristatydamas Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Sprinter tyrimai“ gruodį atliktą apklausą.

„Sodros“ vadovas Mindaugas Sinkevičius  pareiškė, kad žinojimas, kaip ir kur kaupiamos lėšas pensijai, suteiktų žmonėms daugiau naudingos informacijos.

„Sodros“ noras yra, kad žmonės sąmoningai apsispręstų, kur kaupti, suprasdami, kad  jiems, jeigu dalyvaus privačiame kaupime, mažėja pensijos dalis, iš „Sodros“, - sakė M. Sinkevičius.

Tyrimas taip pat parodė, kad maždaug penktadalis gyventojų socialinę draudimo sistemą 10-balėje sistemoje vertina 6,33 balo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As  portretas
Eina na.... tie privatus fondai, bus tas pats kaip su privaciais bankais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių