Tikslinamą šių metų biudžetą jau apsvarstė beveik visi komitetai

Seimo komitetuose skinasi kelią patikslintas 2022 metų biudžeto projektas. Jam trečiadienį be esminių pataisų pritarė keli komitetai.

Energetikos viceministrė Inga Žilienė Ekonomikos komitete pabrėžė, kad vienas esminių dalykų yra tai, kad numatytos subsidijos gyventojams mažinant elektros ir dujų kainas, o liberalas Andrius Bagdonas akcentavo, kad didesnės pensijos leis mažiausias pajamas gaunantiems pensininkams „šiek tiek oriau gyventi“.  

Žemės ūkio ministerijos Finansų ir biudžeto departamento direktorė Regina Mininienė Kaimo reikalų komitete apgailestavo, kad Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai neskirta 143 tūkst. eurų ženklinti ir skiepyti pabėgėlių iš Ukrainos atsivežtus augintinius.

Finansų viceministras Gediminas Norkūnas sakė, jog gyvūnai nėra prioritetas.

„Visas akcentas yra žmonėms. Suprantame, kad jie atsiveža savo augintinius, bet kaip jie įleidžiami, nepaisant visų procedūrų, taip jie galės būti pasibaigus karui ir išvežami iš Lietuvos. Augintiniai, mūsų nuomone, nėra prioritetai“,  – komitete teigė jis.

2022-ųjų metų biudžeto projektas numato 973 mln. eurų skirti antiinfliacinėms priemonėms, iš jų 570 mln. eurų – kompensuoti gyventojams dalį smarkiai išaugusių dujų ir elektros kainų. Numatoma, kad visos biudžeto išlaidos augs apie 1,47 mlrd. eurų. 

Pakeitimais bandoma sušvelninti infliacijos pasekmes, kompensuoti itin dideles dujų ir elektros kainas gyventojams, teikti pagalbą karo pabėgėliams iš Ukrainos bei palaikyti geležinkelių infrastruktūrą ir šalies saugumą.

Toliau projektą svarstys pagrindinis Biudžeto ir finansų komitetas, jis teiks išvadą Seimui.

Pirmas biudžeto svarstymas numatytas balandžio 28-ąją, antrasis – gegužės 10-ąją, o priėmimas – gegužės 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių