Telefoniniams sukčiams trys kaunietės padovanojo per 7 tūkst. litų

Pirmadienį į Kauno apskrities policiją kreipėsi trys nuo telefoninių sukčių nukentėjusios moterys, kurios prarado prarado 7 500 litų.

Vakar apie 9.30 val. 76-erių metų S. Č. į namų telefoną paskambinę, policijos pareigūnu ir banko darbuotoju prisistatę asmenys pareiškė, kad dėl saugumo reikia nedelsiant užblokuoti jos banko sąskaitą. Moteris patikėjo ir jiems padiktavo savo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis, kuriais pasinaudoję tą pačią dieną iš jos banko sąskaitos paėmė 2 750 Lt.

Tą pačią dieną gautas 62-ejų metų I. P. pranešimas, kad kovo 15 d. 11 val. jai į namų telefoną paskambinęs asmuo, prisistatęs policijos darbuotoju, išviliojo jos elektroninės bankininkystės duomenis. Vėliau iš kredito bendrovės jos vardu paimtas 2 000 Lt kreditas ir iš jos banko sąskaitos į kitą sąskaitą pervesta 3 950 Lt.

Pirmadienį gautas ir  79-erių metų J. B. pranešimas, kad kovo 10 d. jai į namų telefoną paskambinę nepažįstami asmenys, prisistatę anūku ir policijos pareigūnu, pranešė, jog nelaimingo atsitikimo metu jos anūkas sužalojo mergaitę. Taip sukčiai iš moters išviliojo 800 Lt.

Visais atvejais policija pradėjo tyrimą dėl sukčiavimo.

Policija pakartotinai ragina gyventojus būti apdairius ir sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių neskubėti pildyti jų prašymų. Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, niekada neprašo perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų. Neatskleiskite nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo, konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112.


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigaiatidavė pinigus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda Kaunui

Gėda Kaunui portretas
Klaipėdietės daugiau dovanoja- po kelioliką štukų. O viena net 102 štukas atidavė. Skūpailos ir vergetos jūs. O dar ..."Kaunas"

galvojau

galvojau portretas
kad lietuvoi daugiau protingiasniu zmuoniu.daugiau nerasykit - nusibodo skaityt apie debilus

va

va portretas
tik trys kaunietes ryzosi ant dovau kupnu,mazoka,o tele sukciai visai apsileide irgi....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių