Teismas sumažino baudą Panevėžiui už atliekų tvarkymo vidaus sandorį

  • Teksto dydis:

Teismas daugiau nei penkis kartus sumažino galutinę Panevėžio miesto valdžiai skirtą 34,2 tūkst. eurų baudą už nenutrauktą komunalinių atliekų tvarkymo sutartį su bendrove „Panevėžio specialus autotransportas“ – miesto savivaldybė turi sumokėti tik 6,3 tūkst. eurų.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) iš dalies patenkino Konkurencijos tarybos skundą ir patvirtino, kad ji pagrįstai skyrė baudą už kiekvieną įpareigojimų nevykdymo dieną, kai savivaldybė nenutraukė sutarties su savo bendrove, tačiau sumažino sankcijos dydį, pranešė taryba.

„Konkurencijos taryba, priimdama 2018 metų lapkričio 13 dienos nutarimą, turėjo teisinį pagrindą skirti baudą savivaldybei“, – pranešė LVAT.

LVAT teigimu, institucija pagrįstai skyrė 300 eurų baudą už kiekvieną sprendimo nevykdymo dieną, tačiau pažeidimas truko trumpiau nei buvo nustačiusi taryba, todėl bauda sumažinta.

Panevėžio savivaldybė vidaus sandorį su „Panevėžio specialiuoju autotransportu“ sudarė 2014 metų gruodį, tačiau taryba 2015 metais nusprendė, kad sutartis pažeidė konkuruojančių tiekėjų teises, dėl to turi būti nutraukta. Savivaldybė sutartį nutraukė, tačiau kol buvo atrinktas nuolatinis paslaugų tiekėjas pasirašė laikiną sutartį su ta pačia bendrove.

Atlikusi tyrimą, 2018 metais Konkurencijos taryba skyrė baudą savivaldybei už įpareigojimų nevykdymą. Šį sprendimą savivaldybė apskundė teismui.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) 2020 metais buvo panaikinęs Konkurencijos tarybos nutarimą, kuriuo miestui skirta 34,2 tūkst. eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių