Teismas buvusiam VTEK darbuotojui M. Siauriui priteisė solidžią kompensaciją

  • Teksto dydis:

Buvusio Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) Prevencijos skyriaus vedėjo Mindaugo Siaurio prašymas grąžinti jį į darbą nebuvo patenkintas, tačiau jam priteistas vidutinis darbo užmokestis už visą priverstinės pravaikštos laiką ir kompensacija, skelbia Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Iš viso VTEK buvusiam darbuotojui M. Siauriui turės sumokėti 21,5 tūkst. eurų – 18,7 tūkst. eurų vidutinį darbo užmokestį už priverstinę pravaikštą nuo atleidimo dienos ir 2,8 tūkst. eurų kompensaciją.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

Tarnybinį ginčą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad M. Siaurio prašymas grąžinti jį į darbą yra negalimas dėl buvusio darbdavio prašymo ir objektyvių priežasčių. Teismas atsižvelgė ir į tai, kad VTEK prašė negrąžinti M. Siaurio į pareigas, ir į tai, kad M. Siauriui gali būti sudarytos nepalankios sąlygos dirbti.

VTEK dėl savo darbuotojo M. Siaurio 2017 metų balandį ir rugsėjį atliko du tarnybinius tyrimus dėl galbūt viršytų tarnybinių įgaliojimų. Tuo metu buvo nustatyta, kad jis pažeidė įstatymą.

M. Siaurį VTEK atleido 2017 gruodį. Dėl to buvęs Prevencijos skyriaus vedėjas bylinėjosi teisme. Pernai gegužę teismas nusprendė, kad M. Siaurys atleistas pagrįstai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių