Tarnyba: ketvirtadalis tikrintų prekybos vietų neužtikrina karantino sąlygų

Ketvirtadalis tikrintų prekybos vietų neužtikrina karantino sąlygų, daugiausiai reikalavimų nesilaiko mažos maisto prekių parduotuvės, nustatė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Visuomenės informavimo dėl koronaviruso grupės vadovas Giedrius Surplys pirmadienį pranešė, kad iki gegužės 8 dienos VMVT iš viso patikrino 163 prekybos vietas, iš jų tris ketvirtadalius sudarė įvairios maisto prekių parduotuvės, apie penktadalį – didieji prekybos centrai, dar 7 proc. – turgavietės.

„Pažeidimai nustatyti ketvirtadalyje šių prekybos vietų, daugiausia pažeidimų nustatyta mažose maisto produktų parduotuvėse – net 80 procentų. Turgavietėse – 15 procentų. Na o prekybos centrai, pagal VMVT duomenis, gana drausmingai laikosi visų reikalavimų – tik 5 procentuose buvo nustatyti tam tikri pažeidimai“, – sakė jis.

Daugiausia pažeidimų geografiškai – Marijampolės, Alytaus regionuose.

„Dažniausi pažeidimai – nebuvo matuojama darbuotojų temperatūra prieš atsidarant parduotuvėms, taip pat prie įėjimo į prekybos vietas nebuvo informacijos, atkreipiančios dėmesį į lankytojų asmens higienos būtinybę“, – tvirtino G. Surplys.

Tuo metu policija per šį savaitgalį surašė 42 protokolus dėl karantino pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Usteks jau

Usteks jau portretas
Usteks sitos koronapsihikos zmonem ,nebetiki zmones situo melu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių