Siūlomas naujas pelno mokesčio tarifas: siekia lygiuotis į kaimynines šalis

Nuo 15 iki 20 procentų siūloma padidinti pelno mokesčio tarifą.

Pelno mokesčio įstatymo pataisą, kurioje siūloma padidinti pelno mokestį 5 procentais, įregistravo Seimo nariai socialdemokratai Algirdas Sysas ir Julius Sabatauskas.

„Parengti projektą paskatino keletas faktų: tarptautinių ekspertų nuolatinės pastabos dėl išbalansuoto darbo jėgos ir kapitalo apmokestinimo, kaimyninių šalių didesni pelno mokesčiai bei nesibaigiančios kalbos apie gerovės valstybę. Juk visi žinome, kad gerovės valstybė be pinigų – gerovės valstybė be ateities. Siūlau nedidinti ar įvedinėti naujų mokesčių atskiroms verslo rūšims, o padidinti pelno mokestį 5 procentais ir prilyginti jį kaimyninių šalių dydžiui“, – sako įstatymo pataisų  iniciatorius ir rengėjas Seimo narys A. Sysas.

D. Labučio / ELTOS nuotr.

Jo skaičiavimais, įstatymo pataisų įgyvendinimas galėtų padidinti valstybės biudžeto įplaukas virš 100 mln. eurų.

Šiuo metu Lietuvoje apmokestinamam pelnui taikomas 15 procentų mokesčio tarifas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Analitikas

Analitikas portretas
Kol šie ir panašūs užsibūvę Seime ir del to dėsningai supūvę, toliau klausimus spręs remdamiesi buku savo mąstymu, droždami kuriantį ir dirbantį Lietuvai versą, tikėtis sulaukti geresnio gyvenimo šansų 0. Pozityvus ir vienintelis ateinančių rinkimų tikslas - vyti juos iš Seimo.

ji

ji portretas
Čipolinija ne Lietuva.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Seimas užuot dirbęs Lietuvai , ieško galimybių papildomai išlaidauti ... Manau politikų noras nusavinti pelną nėra visiškai susijęs su sovietiniu mąstymu ir V.Lenino mokymu ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių