Seime – siūlymas senjorams kompensuoti visą kompensuojamųjų vaistų bazinę kainą

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį svarstys siūlymas senjorams kompensuoti visą kompensuojamųjų vaistų bazinę kainą.

Komiteto darbotvarkėje įrašytas svarstyti dar prieš metus registruotas parlamentarų Ritos Tamašunienės, Česlavo Olševskio ir Beatos Petkevič siūlymas paciento priemoką kompensuoti nepasiturintiems žmonėms virš 70 metų.

Tačiau komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas įsitikinęs, kad sparčiai kylant kainoms verta padiskutuoti dėl galimybės dar šiek tiek nuleisti amžiaus kartelę, kad paciento priemoką biudžeto lėšomis būtų galima kompensuoti daugiau žmonių.    

„Verta būtų padiskutuoti dėl galimybės išplėsti kompensuojamųjų vaistų priemokos kompensaciją taip, jog ji taptų prieinama visiems asmenis nuo 65 metų“, – BNS posėdžio išvakarėse sakė parlamentaras.

Į šią grupę patenkančių asmenų skaičius yra 246 tūkst., iš jų 29 tūkstančiai jau gauna priemokos kompensaciją.

„Į šią grupę patenkančių asmenų skaičius yra 246 tūkst., iš jų 29 tūkstančiai jau gauna priemokos kompensaciją“, – pridūrė Seimo narys.

Pasak jo, tam biudžete reikėtų papildomai numatyti 6,9 mln. eurų.

M. Majauskas nurodo, kad, Statistikos departamento duomenimis, beveik 40 proc. pensijinio amžiaus žmonių susiduria su skurdo rizika.

„Taip yra todėl, kad išėjus į pensiją žmogaus disponuojamos pajamos krenta daugiau nei dvigubai. Tuo tarpu socialinių, sveikatos apsaugos paslaugų ir vaistų poreikiai su amžiumi neišvengiamai auga“, – tvirtino jis.

Dabar paciento priemokos už kompensuojamuosius vaistus valstybės padengiamos tik tam tikroms žmonių grupėms, įskaitant nepasiturinčius, neįgalius ir vyresnius nei 75 metų gyventojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Tai – puiki iniciatyva.

Ne senjorams

Ne senjorams  portretas
..siūlymas PENSININKAMS....

Manau

Manau portretas
Kodėl ta Rita Tamošiūnienė pati buvusi valdžioje nesiūlė. O kitiems mat siūlyti sugeba. Tai tik ir sugeba kiršinti tokie.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių