Seimas žada griežtinti daugiabučių namų atsijungimą nuo centralizuoto šildymo

Seimas linkęs sugriežtinti daugiabučių namų atsijungimą nuo centralizuoto šildymo – radiatorius būtų galima nupjauti tik tada, jeigu kitas šildymo būdas būtų 20 proc. efektyvesnis.

Taip pat norima leisti šilumos punktus prižiūrėti ne tik butų ūkio įmonėms, administratoriams, kaip yra dabar, bet ir šilumos tiekimo įmonėms.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Šilumos ūkio įstatymo pataisoms: už balsavo 113 Seimo narių, o vienas susilaikė.

Kaip sakė Ekonomikos komitete dirbantis Andrius Kupčinskas, šilumos punktų priežiūros liberalizavimas aktualus didiesiems mietams, kad būtų užtikrinta didesnė konkurencija.

Įstatymo pakeitimai nuo 2025 metų leistų visam namui atsijungti nuo centrinio šildymo, jeigu kitas šildymo būdas būtų 20 proc. efektyvesnis. Tokia riba numatyta siekiant, kad atsijungimas leistų reikšmingai sutaupyti. 

Sprendimą dėl atsijungimo priimtų savininkų dauguma, o ne ketvirtadalis, kaip yra dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
nusikalstama organizacija atstovaujanti nusikalstamų gaujų interesams , deda pastangas toliau apvoginėti žmones . Atsisakykit nuo centralinio šildymo , nedarykit jokių renovacijų , nebent susijusiu su langinėmis , patalpas šildykitės gamindami bitkoinus tam jums reikės 6-8 vaizdo plokščių 1660 ti arba super . Žymiai greičiau atsipirks investicijos nei iš centralinio ir namo renovacijos . Nebūkit kvaili , kovokit su mafijos tarnais valstybės tarnyboje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių