Seimas pritarė patikslintam kitų metų PSDF biudžeto projektui

Seimas po svarstymo bendru sutarimu pritarė patikslintam Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto projektui.

Pagal patobulintą variantą, PSDF biudžetą kitąmet sudarys 2,477 mlrd. eurų įplaukų ir tiek pat išlaidų. Pajamos ir išlaidos, palyginti su pirminiu variantu, didėtų po 108 mln. eurų.

Didžiausią dalį biudžeto – 1,7 mlrd. eurų – kitąmet ketinama skirti asmens sveikatos priežiūros paslaugoms. Vaistams, medicinos pagalbos priemonėms ir medicinos priemonių nuomai numatyta 450 mln. eurų. Sveikatos programoms ir kitoms sveikatos draudimo išlaidoms – 185,9 mln. eurų.

Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, kitų metų biudžete numatomos ir papildomos lėšos medikų, dirbančių su COVID-19 užsikrėtusiais pacientais, priedams.

„Į biudžeto projektą papildomai įtraukėme priedus medikams ir dirbantiems su COVID-19 – apie 45,6 mln. eurų, realų vaistų išlaidų padengimą ir nuosaikų jo augimą – papildomai 31 mln. eurų, lyginant su planu. Dar papildomai 26 mln. eurų numatyta sveikatos priežiūros paslaugoms, kurios galės dengti atskirus susitarimus su medikais dėl darbo užmokesčio didėjimo“, – Seime kiek anksčiau teigė A. Dulkys.

Numatomas 2021 metų PSDF biudžeto rezervas metų pradžioje – 227,6 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: PSDF biudžetasSeimaspritarė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių