Seimas nutars dėl vienkartinių indų iš plastiko draudimo

Seimas galutinai apsispręs, ar nuo kitų metų gegužės maitinimo įstaigose, masinių renginių metu ir paplūdimiuose uždrausti vienkartinius indus iš plastiko.

Plastikinius indus galėtų pakeisti vienkartinės pakuotės, kurių sudėtyje nėra plastiko, pavyzdžiui, medinės, popierinės.

Viešojo maitinimo įstaigos – nuo barų iki restoranų – negalės neatlygintinai dalyti vienkartinių plastikinių indų: lėkščių, stiklinių, kavos puodelių, įrankių, bokalų.

Išimtis būtų daroma vykstant masiniams renginiams ar paplūdimiuose, kur veiktų užstato sistema, kai vienkartiniai plastikiniai indai iš vartotojų būtų surenkami.  

Kaip BNS anksčiau yra sakęs tokių pokyčių iniciatorius „laisvietis“ Kasparas Adomaitis, užstato dydis negalės būti simbolinis, bandant apeiti naują tvarką.

Pasak jo, nustatomas užstato dydis turėtų skatinti pakuočių vartotojus grąžinti daugkartinę pakuotę ar vienkartinių pakuočių atliekas.  

Parlamentarai skubos tvarka ketvirtadienį balsuos dėl tokių Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pataisų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog smalsu

Tiesiog smalsu portretas
Kodėl visi „netyčia“ užmirštama apie organinius plastikus, kurie suyra per kelias savaites? Beje ir perdirbti plastiką yra daug kartų lengviau nei popierių. O ir perdirbinėti plastiką galima begalinį kartų, o popierių vos vieną. Popierius irgi ne iš dangaus krenta: jam reikia sunaikinti begales medžių ir taip ne tik miškai kertami, bet ir skurdinama dirva!

Anonimas

Anonimas portretas
O VALGYT NEUŽDRAUS ?

Senei

Senei portretas
Reikėjo uždraust tą nesąmonę
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių