Rengiami prekybos alkoholiu ribojimų atlaisvinimai stebina A. Verygą: tai pataikavimas rinkėjams

  • Teksto dydis:

Valdžia vėl prisiruošė peržiūrėti prekybos alkoholiu taisykles. Rengiama puokštė ribojimų atlaisvinimų, kuriuos prieš kelerius metus įvedė prie valdžios vairo stoję „valstiečiai“, praneša LNK.

Žmonės trūkčioja pečiais. Jie sako, kad prie naujų taisyklių jau priprato ir nieko keisti esą nereikia. Tiesa, pirkėjams kliūva prekybos alkoholiu laikas sekmadieniais.

Alkoholio prekybą sekmadieniais valdantieji žada suvienodinti su kitomis dienomis. Pakeitimų planuojama ir daugiau. „Grąžinimas amžiaus cenzo pardavimui nuo 20-ties iki 18-kos metų. Antras dalykas yra sekmadieninio pardavimo laiko ribojimo atkeitimas į 20 valandą. Ir taip pat kai kurie smulkesni, reklamos draudimo nepanaikinantys, tačiau jį patikslinantys pakeitimai“, – sakė Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas.

Naujas alkoholio prekybos taisykles rengia iš valdančiųjų suburta Darbo grupė. Domumentas jau paruoštas, tačiau panašu, kad suplanuoti atlaisvinimai tinka ne visiems. Seimo salėje dar reikės ieškoti kompromisų.

„Pasiūlysime kompromisinį variantą, kad sumažinta amžiaus riba būtų tik dėl silpnųjų alkoholinių gėrimų vartojimo ar panašiai. Diskutuojame, turime frakcijos narių apklausą, kuri rodo, kad nė dėl vienos nuostatos nėra šimtaprocentinio palaikymo“, – teigė pirmasis Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma.

Tokie valdančiųjų manevrai stebina buvusį Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą. Jis aiškina, kad mažėjantis alkoholio suvartojimas negali būti argumentas laisvinant prekybą svaigalais.

„Vartojimas mažėja, situacija tikrai gerėja, bet mes vis dar esame tarp tų intensyviai vartojančių. Ir kam šitame kontekste reikia ką nors keisti, aš tikrai niekaip nuoširdžiai nesuprantu išskyrus pataikavimą rinkėjams, kuriems buvo dalijami baruose agituojant pažadai, kad dabar galėsite gerti kur norite, kaip norite, su kuo norite ir kiek norite“, – kalbėjo jis.

Ne viskas kolegų parengtose alkoholio kontrolės įstatymo pataisose patinka ir liberalui Eugenijui Gentvilui. Jo nuomone, pirmiausia reikėtų imtis su sveiku protu prasilenkiančių ribojimų. Pavyzdžiui, prabangių gėrimų reklamos.

„Konjakas, viskis, šampanas ar vynas – geri gėrimai, kuriuos tikrai ne alkoholikai geria, o apskritai, sakyčiau, net gurmanai – juos uždrausta reklamuoti, teikti informaciją apie gamybos technologijas, istoriją, apdovanojimus ir taip toliau. Tai – nelogiška“, – akcentavo jis.

Atsinaujinus diskusijoms dėl prekybos alkoholiu laisvinimo, gėrimus į savo lentynas siekia susigrąžinti ir degalinės, tačiau šio pasiūlymo valdantieji net nesvarstė. Įstatymo pataisas dėl alkoholio prekybos žadama pateikti artimiausiu metu, o atnaujinta tvarka turėtų įsigalioti nuo kitų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edcka

Edcka portretas
Na tas pamišėlio žvilgsniu buvusio sveikatos ministro alkoholio ribojimas tai tikrai nesuvokiamas blaiviu protu - žmogus sulaukęs 18 ar 19 kariaut gali, kurt šeimą ir daryt vaikus gali, bet alaus bokalo, ar taurės šampano išlenkt negali. Žmonės, dirbantys pamaininį darbą, po darbo negali išlenkt bokalo alaus. Toks jausmas, kad veriganas sirgo smegenų nepakankamumu ar ūmine nedapistoze. Nors nieko gero nereik tikėtis ir iš naujoko, nes jis, turbūt, tik padulkint sugeba ir ant kanapių sėdi.

Edcka

Edcka portretas
Manau, kad ne tik Verygą, bet ir kiti dalbajobai, išrinkti į valdžią, pamiršta kokios varpos jie ten buvo renkami, tad priminkite jiems, kad jie buvo renkami tam, kad atstovautų rinkėjų valią, o ne savo asmeninius interesus.

Anonimas

Anonimas portretas
Girti, apsirūkę, savo lyties nežinantys individai štai tokia GEROVĖ.....
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių