R. Pranka: Vyriausybė dar kartą parodė nepasitikėjimą verslu

Lietuvos barų ir kavinių asociacijos (LBKA) prezidentas Raimondas Pranka sako, kad trečiadienį Vyriausybės priimtas sprendimas riboti barų ir maitinimo įstaigų darbo laiką buvo nederintas ir užklupo kaip iš giedro dangaus.

„Ką šiandien Vyriausybė priėmė, su mumis nieko nederino, nors mes labai daug dirbome tiek su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC), tiek su savivaldybėmis iki pat penktadienio, griežtinome ribojimus. Ir šiandien kaip iš giedro dangaus – karantino zonos ir kad galima dirbti tik iki 24 val. (Vyriausybė – ELTA) taip ir neleido patikrinti ir pažiūrėti, kaip tos sugriežtintos taisyklės veikia. Vėl parodytas nepasitikėjimas mūsų institucija“, – Eltai teigė R. Pranka.

Anot R. Prankos, priimtas sprendimas galimai sukels ir dar blogesnių padarinių, kadangi žmonės, stengdamiesi patekti į barus ir maitinimo įstaigas iki 24 val., gali sudaryti spūstis.

„Kokius šis sprendimas sukurs kamščius, žmonės eis, grūsis dabar. Laikydamiesi taisyklių bent jau galėjome riboti srautą žmonių, kurie nori naktį pabūti mieste, jų į patalpas nesuleisdami vienu metu ir turėdami ilgesnį laiko tarpą tai padaryti. O dabar visi eis, norės iki 24 val. nueiti į restoranus, o jie užsidaro. Tai sukels dar daugiau problemų, bus daugiau nepatenkintų žmonių“, – tikino jis.

Kalbėdamas apie galimus nuostolius, R. Pranka teigė, kad jau dabar kai kurie verslai patiria iki 50 proc. nuostolių.

„Jau ir dabar mes patiriame nuostolius, kai kurie iki 80 proc. pajamų teuždirba, kai kurie tik 50 proc., priklausomai nuo verslo dydžio“, – Eltai teigė jis.

LBKA prezidentas dar kartą pabrėžė, kad laiko ribojimas barams ir maitinimo įstaigoms yra perteklinė priemonė.

„(Naujieji ribojimai – ELTA) tai tikrai perteklinės priemonės. Mes griežtai laikomės taisyklių ir pas mus susirgimų ir židinių nėra. Iki šiol tai nepasikeitė, jokio židinio ar susirgimų neatsirado, gal tik viename bare, kur viskas greitai baigėsi (...) Penktadienį visas taisykles suderinome su savivaldybėmis, sudarėme žemėlapius, sugriežtinome taisykles, įvedėme privalomą registraciją ir t. t. Ir štai šiandien – iš giedro dangaus vis tiek darbo laiką koreguoja iki 24 val. O buvo susitarta, kad sugriežtinus taisykles bus galima dirbti ilgiau nei iki 24 val.“, – kalbėjo R. Pranka.

Vyriausybė nutarimo pakeitimo projektu trečiadienį nusprendė trumpinti maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laiką: šių įstaigų veikla bus leidžiama nuo 7 iki 24 valandos.

Darbo laiko ribojimai nebus taikomi tais atvejais, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas kitais būdais, kai viešasis maitinimas teikiamas įmonių, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įstaigų teritorijose ir patalpose. Darbo laikas nebus apribotas kazino ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktuose, jei šiose vietose neteikiama viešojo maitinimo paslauga.

Lankytojų registracija Vyriausybės nuo pirmadienio nustatyta laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitose vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių