Prezidentūra atsargiai vertina valdančiųjų iniciatyvą apmokestinti bankų turtą

Prezidentūra sako atsargiai vertinanti valdančiųjų iniciatyvą papildomai apmokestinti bankų turtą.

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Simonas Krėpšta BNS sakė, kad bankų aktyvų apmokestinimas gali apsunkinti naujų bankų atėjimą į Lietuvą ir nedera su siekiu suvienodinti skirtingų veiklos rūšių apmokestinimą.

„Ligšioliniais savo siūlymais einame skirtingos veiklos rūšių apmokestinimo vienodinimo kryptimi, mažiname įvairių išimčių taikymą. Todėl atsargiai vertiname vienos ūkio šakos išskyrimą mokesčių prasme“, – sakė S. Krėpšta.

„Lietuvoje bankų pertekliumi negalime pasigirti, o papildomi mokesčiai galėtų sumažinti galimybes atsirasti naujiems rinkos žaidėjams“, – pridūrė jis.

Lietuvoje bankų pertekliumi negalime pasigirti, o papildomi mokesčiai galėtų sumažinti galimybes atsirasti naujiems rinkos žaidėjams.

Pasak S. Krėpštos, dabartiniai siūlymai kol kas nėra detalizuoti, konkrečių projektų dėl galimo bankų aktyvų apmokestinimo Prezidentūra dar nėra analizavusi ir nėra vertinusi jų galimo poveikio.

Valdantieji valstiečiai ir jų koalicijos partneriai Lenkų rinkimų akcija teigia, kad bankų turto mokestis leistų į šalies biudžetą surinkti papildomų lėšų kovai su skurdu ir socialine atskirtimi. Paramą tokiam pasiūlymui yra išsakęs ir premjeras Saulius Skvernelis.

Lietuvos bankų asociacija sako, kad apmokestinus bankų turtą kiltų būsto paskolų ir paskolų verslui palūkanos.

Prezidentas G. Nausėda papildomų lėšų į biudžetą siūlo surinkti lėtinant darbo mokesčių mažinimą, kerpant lengvatą ūkininkų naudojamam dyzeliniam kurui ir labiau apmokestinant su darbo santykiais nesusijusias pajamas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kurgi ne

Kurgi ne portretas
taigi bankuos visi Gitanos draugeliai sėdi.

ane?

ane? portretas
Bet kokie apmokestinimai automatiškai "nusileidžia" ant eilinių piliečių pečių, - bankai niekada neatsisakys savo numatyto pelno ir jo sieks bet kokiais būdais. Kaip visuomet, - už viską moką pilkas valstybės žmogelis. Už ponų vilas ir jachtas, ponių briliantus ir ponų Rolexus, Lombordžinius ir namus Ispanijoje, - taip, kad apmokestinkit tuos bankus, Lietuvos žmogus iškęs ir tai.

Klpp

Klpp portretas
Bankai juk moka tą patį turto mokestį kaip ir kiti juridiniai asmenys, o taip pat pelno mokestį, komunalinius, atlyginimus ir t.t. Arba kažko nežinau, arba eilinį kartą norima parodyti, kad norima būti Robinais Hudais - sudaryti įvaizdį, kad yra daroma kažkas gero, bet kitų gerovės sąskaita... gal tokiu atveju tiesiog naikinam seimo ir vyriuasybės nariams atlyginikus ir įpareigojame jiems fiksuitas valandas užsiimti neatlygijtine socialine veikla (lankyti senelius, virti sriubas)?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių