Prezidentė apie VAE: atrodome apgailėtinai

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuva, nesugebėdama priimti sprendimų dėl naujos atominės elektrinės, tarptautinėje arenoje pradeda atrodyti "apgailėtinai".

"Laukti studijų, nuomonės iš trečių pusių tikrai nereikėtų, nes jau pradedame atrodyti apgailėtinai", - trečiadienį metinėje spaudos konferencijoje sakė D.Grybauskaitė.

"Aš manau, kad Lietuva prastai atrodo tiek viduje, tiek tarptautiniame kontekste, todėl kad nesugeba priimti strateginių sprendimų, kurie turi būti priimti pačios Lietuvos. Mes negalime nustumti šito apsisprendimo nei Estijai, nei Latvijai, nei švedams", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

"Turime patys apsispręsti, ar išliksime atominės energetikos šalimi ar ne - strategine prasme", - sakė prezidentė.

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį pareiškė, kad dar laukiama Švedijos ekspertų studijos dėl visų Europos Sąjungos elektros tinklų integracijos, kuri neva atsakytų į klausimą ir dėl branduolinės jėgainės būtinybės.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas šiemet kritikavo Lietuvos poziciją ir teigė per septynerius metus naujos atominės elektrinės projektas Lietuvoje beveik nepasistūmėjo į priekį.

Praėjusių metų pabaigoje darbą pradėjusi nauja Lietuvos Vyriausybė iki šiol galutinai neapsisprendžia dėl naujos atominės elektrinės, šiam klausimui buvo sukurta darbo grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Isgirtasis

Isgirtasis portretas
Tai ka veike 4 metus isgirtasis kubilius,net ir ministerija buvo pagimdyta ,o reikalavimai tik dabartiniai vyriausibei

basas

basas portretas
NORMALIOJE NE INTRIGANTU VALSTYBEJE ZMONIU NUOMONE BUTU GALUTINE IR NESKUNDZIAMA IR DAUGIAU APIE TAI NESNEKAMA IR VISIEMS PASAKYTA LIETUVOS ZMONES ATOMINES NENORI IR DAUGIAU JOKIU SPEKULIACIJU SIA TEMA NEGALI SALIS KUR PUSE ZMONIU SIKA I KIBIRA STATYTI ATOMINE

P

P portretas
Kai projektas padarytas kreivai tai ir neapsisprendžiama.Jei projektas būtų geras tai ir referendumo rezultatai ir apsisprendimas būtų kitokie. O kai žmonės valdančiais melagiais visai netiki tai kokia kalba apie apsisprendimą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių