Premjeras teigia pasitikintis finansų ministru

Pasitikėjimas finansų ministru Viliumi Šapoka niekada nebuvo susvyravęs, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Taip jis kalbėjo po to, kai šią savaitę išsiskyrė jo ir V. Šapokos viešai reiškiama nuomonė dėl 13-tos senatvės pensijos mokėjimo. Premjeras pabrėžė, kad finansų ir kitų ministrų nuomonės dažnai skiriasi.

„Aš ministru tikrai pasitikiu ir keturis metus kartu dirbant tas pasitikėjimas juo niekada nesusvyravo. Tiesiog ministras, kalbėdamas apie vieną ar kitą sprendimą, pasako savo nuomonę“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

„Jo nuomonė turbūt visuose kabinetuose yra priešinga, negu likusių ministrų, tačiau aš noriu pabrėžti, kad sprendimą (dėl 13-os pensijos – BNS) kolegialiai priima Vyriausybė, ir tai negalutinį, o galutinį priima Seimo nariai“, – kartojo premjeras.

Pasak jo, Vyriausybės išvada Seimui dėl 13-os pensijos bus teigiama, bet taip pat bus vertinama, kaip tai įgyvendinti nesukuriant finansinių problemų valstybei ateityje. Premjero teigimu, vienu finansavimo šaltinių galėtų būti iš šešėlio ištraukti pinigai.

„Turime tam tikrus rezervus nusimatę, taip pat tai yra susiję su Seimo sprendimais, pateiktais Vyriausybės įstatymais. Tai ypatingai susiję su šešėlinės ekonomikos masto mažinimu, tai finansavimo šaltinis būtų“, – sakė S. Skvernelis.

V. Šapoka trečiadienį sakė, kad 13-ai pensijai kitąmet reikėtų iki 200 mln. eurų. Anot jo, valstybė dabartinėje situacijoje turi vengti papildomų ilgalaikių finansinių įsipareigojimų.

Savo ruožtu S. Skvernelis pareiškė, kad ne finansų ministras, o Vyriausybė spręs dėl papildomos  pensijos.

13-os pensijos idėją pasiūlė Lietuvos lenkų rinkimų akcija, ją palaiko ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Tuo metu prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad toks sprendimas netvarus, ir siūlo  labiau didinti pensijas. Opozicija kaltino pataisų iniciatorius, kad taip jie nori įsiteikti rinkėjams.

Nuo kitų metų pensijos bus indeksuojamos maždaug 7 proc., G. Nausėda siūlo jas indeksuoti 9 procentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
"Nuo kitų metų pensijos bus indeksuojamos maždaug 7 proc., G. Nausėda siūlo jas indeksuoti 9 procentais",- va, čia tai socialiai neteisinga... nes tie pensininkai, kurie gauna solidžias pensijas gaus dar daugiau, o mažos pensijos tepadidės keliais eurais... siūlau padidinti minimalias pensijas iki 300 eurų, o gaunantiems pensijas virš 300 eurų,- padidinti po 50 eurų... tai būtų socialiai teisinga...

Alis...

Alis... portretas
finansų ministras turėtų įsiklausyti į Premjero nuomonę...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių