Premjeras: svarstymai dėl skalūnų – tik sugriežtinus priežiūrą

Vyriausybė pirmadienį atidėjo sprendimo dėl skalūnų dujų žvalgybos konkurso svarstymą. Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog ministrų kabinetas prie šio klausimo grįš, kai bus priimti teisės aktai, sugriežtinantys žvalgybos darbų priežiūrą.

„Dėl skalūnų - klausimas buvo išimtas iš darbotvarkės, nes koalicijoje buvo sutarta, kad pirmiausia turi būti pakeisti įstatymai arbai nauji įregistruoti, ir jie ypatingos skubos tvarka priimti. Aplinkos ministras turi paruošti kai kuriuos įsakymus, kurie reglamentuotų aiškesnę tvarką, atliekant žvalgybos darbus dėl apsaugos gamtai ir žmonėms“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė BNS sakė, kad svarstymas atidėtas, nes aplinkos ministras Valentinas Mazuronis yra išvykęs.

Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus vedėjas Tomas Beržinskas BNS sakė, kad V. Mazuronis į Vilnių iš Dublino (Airija) grįš trečiadienį. Dubline jis dalyvauja neformaliame aplinkos ministrų susitikime, kur diskutuojama apie žaliąją ekonomiką bei jos skatinimo būdus.

Pats V.Mazuronis pirmadienį ryte iš Dublino Lietuvos radijui sakė, kad klausimą pasitarime pristatys viceministras Almantas Petkus, o sprendimas, anot jo, turėtų būti priimtas Vyriausybės posėdyje, kuris numatytas antradienį.

Pasitarime planuota svarstyti dvi galimas skalūnų Lietuvoje žvalgybos alternatyvas - nutraukti konkursą arba skelbti laimėtoją, sugriežtinant priežiūrą. Jei bus pasirinktas antrasis variantas, konkurso nugalėtoju bus paskelbta JAV energetikos bendrovė „Chevron“.

Aplinkos ministro V. Mazuronio nuomone, patikslinus kai kuriuos teisės aktus, konkursą reikėtų tęsti.

Skalūnų dujų žvalgybos konkursą Šilutės-Tauragės plote laimėjo „Chevron“, kuriai būtų suteikta galimybė ateityje ir išgauti skalūnų dujas vakarų Lietuvoje.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau sakė, kad skalūnų dujų žvalgybos konkursas Lietuvoje nebus stabdomas.

Dviejų Seimo komitetų vadovai pasiūlė Vyriausybei stabdyti sutarties su „Chevron“ pasirašymą, kol bus pakeisti įstatymai, reguliuojantys skalūnų dujų išteklių žvalgybą ir gavybą. Taip pat siūlyta sudaryti darbo grupę šioms problemoms spręsti bei įvertinti skalūnų naudojimo ekonominę naudą.

Šiuo metu Lietuva visas dujas gauna iš Rusijos koncerno „Gazprom“.

Tuo metu, kol Vyriausybėje buvo svarstoma, kaip pasielgti dėl skalūnų dujų konkurso, saujelė asmenų, nepritariančių dujų žvalgybai, piketavo prie Vyriausybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
Zemaiti netikie tu nenaudeliu ir nepasiduokime jug mes zemaiciai,nepalauze kryzeiviai,caras kovokite uz savo zemaityja...

A

A portretas
A, mazuroni, a kodėl Pakso neklausai, juk sakė, kurti valstybinę įmonę ir jokių shevronų...a, tai kodėl neklausai?

žemaitis

žemaitis portretas
man gėda dėl šių "žemaičių"Matyt gavo 10 litų už Pastovėjimą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių