Premjeras: jei leis ekonominė padėtis, MMA didės du kartus

  • Teksto dydis:

Premjeras sako, kad minimalią algą (MMA) šių metų pabaigoje būtų galima dar kartą didinti, jeigu leis šalies ekonominė situacija. Pasak Algirdo Butkevičiaus, atsižvelgiant į dabartinę geopolitinę padėtį, tvirtai to žadėti negalima. Tačiau anksčiau šią savaitę premjeras žadėjo, kad minimali alga šiemet bus didinama 2 kartus.

„Galiu pasakyti, kad nuo liepos 1 dienos tikrai minimali mėnesinė alga bus didinama, nes tai numatyta jau šių metų biudžeto įstatyme ir šita suma jau yra įtraukta. Yra pasiūlymas politinėje taryboje, kad dar kartą didinti šių metų pabaigoje. Tikrai elgsimės labai atsakingai ir jeigu matysime, kad mūsų valstybės finansinės galimybės tai leidžia daryti, tikrai tą darysime“, - Žinių radijui ketvirtadienį teigė A.Butkevičius.

Pasak jo, kol kas negalima tvirtai pasakyti, kad MMA tikrai didės antrą kartą šiemet.

„Negaliu pasakyti, mes matome, kokia yra geopolitinė situacija, ir mes dabar dirbam su naujų rinkų paieška. Ir stengsimės, kad Europos Sąjungos lėšos būtų racionaliau suplanuotos ir efektyviau panaudotos, duotų didesnę grąžą mūsų žmonėms ir užgarantuotų stabilų ekonomikos augimą. Turime didžiulių užduočių - tolesnę kovą su šešėliu“, - tikino ministras pirmininkas.

Tačiau antradienį Varėnoje, ragindamas gyventojus dalyvauti antrajame mero rinkimų ture, A.Butkevičius teigė, kad šiemet MMA bus didinama 2 kartus.

„Minimali alga numatyta kelti liepos 1-ąją ir planuojamas dar vienas jos didinimas iki metų pabaigos“, - socialdemokratų partijos antradienį išplatintame pranešime sakė A.Butkevičius.

Seimo pirmininkė, Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė siūlo minimalią algą šiemet didinti du kartus - liepą ir metų pabaigoje.

MMA nuo liepos 1 dienos turėtų didėti 25 eurais iki 325 eurų.

MMA nuo 2014 metų spalio 1 dienos padidėjo 10,1 euro (35 litais) iki 300 eurų (1035 litų). Eurostato duomenimis, Lietuvoje MMA šiuo metu yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje. 300 eurų siekiantis MMA lenkia tik minimalų atlygį Bulgarijoje (184 eurai) ir Rumunijoje (218 eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjore

senjore portretas
o apie pensijas premjeras nieko nekalba?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių