Premjeras derybų su „Gazprom“ pabaigos tikisi spalio viduryje

  • Teksto dydis:

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius tikisi jau kitą savaitę gauti Rusijos dujų koncerno "Gazprom" atsakymus į Lietuvos pateiktus pasiūlymus, o susitarti su juo dėl naujų dujų kainų - iki spalio vidurio.

"Aš tikiuosi, kad ta informacija, kuri šiuo metu yra išsiųsta iš Lietuvos "Gazprom", tikimės, kad per šią savaitę jie turėtų apsvarstyti, nes maždaug mes tiek pat laiko sugaišome, svarstydami jų pasiūlymus. Būčiau labai patenkintas, jeigu ateinančią savaitę būtų atsakymas, kad jie pritaria mūsų pasiūlymams arba tiesiog pasakytų, kad susitinka ekspertų lygyje ir baigia šio klausimo svarstymą maždaug iki šio mėnesio vidurio", - interviu LRT radijui antradienį sakė premjeras, atsakydamas į klausimą, kada bus baigtos derybos su "Gazprom" dėl dujų kainos.

Lietuva derybų pasiūlymus "Gazprom" išsiuntė rugsėjo 25 dieną.

Pats "Gazprom" nekomentuoja derybų su Lietuvos Vyriausybe eigos.

Derybų su "Gazprom" grupės vadovas, energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius anksčiau pripažino, jog kol kas Lietuva ir "Gazprom" neranda sutarimo.

Tikėtina, kad Vyriausybės netenkina "Gazprom" siūloma kainos nuolaida bei iškelti kiti reikalavimai.

Teigiama, kad derybose su " Gazprom" nebekalbama apie Trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimą - pasak neoficialių šaltinių, " Gazprom" suprato, kad tai yra negrįžtamas procesas ir dabar bando derybas pakreipti sau naudinga linkme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių